Семейна красота

Автобронзанти

Изкуствен тен

Какво трябва да знаем за автобронзиращите продукти?

1. За да застане по-добре, по-равномерно и да стои натурално изкуственият тен, кожата трябва да е деликатно ексфолирана и суха.

2. Съвременните автобронзанти имат т. нар. Self tanning effect, т.е. автобронзирането настъпва постепенно, при ежедневна употреба в продължение на няколко дни, най-добре е да се нанася вечер. След това изкуственият тен се поддържа с 1-2 нанасяния в седмицата.

3. При по-продължителна употреба тези продукти са абсолютно безвредни.

4. Нанасят се равномерно, а в зоната на лактите и коленете, където кожата е по-груба, се нанасят по-пестеливо!

5. Оставят се да попият поне 20 мин. преди да се облекат дрехите.

1. Purifying Face and body Scrub - Почистващ скраб за лице и тяло с лавандула и здравец

„Faith in Nature", Англия

Нежен organic scrub, който деликатно премахва мъртвите клетки и кожни замърсявания, оставяйки кожата гладка и мека. Съдържащите се в него витамини С и Е подсилват кожните бариерни функции и обновителните процеси.

Начин на употреба: с мокри пръсти нанесете продукта върху зоните, избягвайки очите и устните. Ексфолирайте по-леко от друг път, с кръгообразни движения. Изплакнете обилно с топла вода и тонизирайте лицето с хидратиращ тоник, а тялото с термална вода. Оставете да попие добре и преминете към нанасяне на съответния автобронзиращ продукт.

2. 2 in 1 Healthy glow Moisturizer - Хидратиращ автобронзиращ крем за лице

„Yves Rocher", Франция

Хидратиращ автобронзиращ крем за лице, който може да се използва целогодишно като дневен крем. Използван ежедневно, придава прогресиращ във времето, но естествено изглеждащ и искрящ бронзов тен. Заедно с тонизиращия ефект, хидратира и прави кожата гладка и мека. Не съдържа UV-филтри.

Начин на употреба: нанася се сутрин като дневен крем. Да се избягва зоната на околоочния контур, веждите и линията на косата. Измийте добре ръцете си след употреба.

3. Bronzing Body Lotion + Self-Tanning Effect - Овлажняващ и стягащ лосион за тяло с лек бронзиращ ефект

„Babor", Германия

Изглаждащ лосион за тяло, който има  Self-Tanning (самобронзиращ) ефект, настъпващ постепенно във времето. Съдържа пантенол, екстракт от Aloe vera и витамин Е-ацетат - те повишават кожните бариерни функции, възстановяват хидро-липидната мантия и по този начин успокояват и кожни раздразнения. След няколко дневна употреба Self-Tanning комплексът създава лек, естествен и продължителен изкуствен тен. Не съдържа UV-филтри и не може да се ползва като слънцезащитен продукт!

Начин на употреба: нежно ексфолирайте кожата със скраб. Нанесете от този лосион равномерно по тялото, по-пестеливо на кожата на лактите и коленете. Изчакайте поне 20 мин. добре да попие и тогава се облечете!

4. Endless Summer Lotion - Лосион за тяло

„Nivea Sun", Германия

Този лосион за тяло „лято без край" се грижи за кожата и запазва дълго време слънчевия загар. Хидратира след излагане на слънце, а богатата му формула успокоява кожата, прави я гладка и мека. Съдържа нежно дозирана, бронзираща съставка, която осигурява продължително запазване на тена след почивката.

Начин на употреба: нанасяйте равномерно вечер след излагане на слънце и 10 дни след като се върнете от почивка.

5. Delicions Self Tanning Cream - Бронзиращ крем за лице и тяло с екстракт от какао

„Clarins", Франция

Експертите от Clarins Labor ни предлагат един изключително „вкусен" автозагар, с цвят на карамел, приятна и лека текстура и екстракт от какао. Карамеленият цвят подпомага нанасянето, придавайки дълбок, топъл и слънчев тен на кожата. Автобронзирането настъпва няколко часа след нанасянето му. Леката текстура с Aloe vera хидратира, омекотява кожата и прави тена да изглежда по-естествен. Чистият екстракт от какао успокоява „стреса" на кожата заради съдържащите се в него магнезий (с релаксиращ ефект) и полифеноли (антиоксиданти). Най-чистата част от съдържащото се какаово масло предпазва от преждевременно стареене. 

 

Автор: Живана Дангова,
козметолог

 

 

Сподели: