Тя и Той

Грим (не братята!)

Не обръщате внимание на външния си вид. Цялата ви енергия е насочена към детето ви. Животът ви се е превърнал в надпревара с времето, което все не ви стига. Осъзнавате, че пренебрегвате собствените си желания и нужди, а когато все пак се опитате да си уго

Не обръщате внимание на външния си вид. Цялата ви енергия е насочена към детето ви. Животът ви се е превърнал в надпревара с времето, което все не ви стига. Осъзнавате, че пренебрегвате собствените си желания и нужди, а когато все пак се опитате да си угодите с някаква малка позволена награда, започва да ви преследва чувство за вина. Не се отчайвате, всичко това е повече от нормално, та вие сте майка!

Вероятно наскоро сте мислили да смените цвета на косата си, да си направите маникюр, да успеете да намерите време за купуване на някоя нова дреха, да си вземете топла вана с балончета или нещо друго - съвсем лично, което се промъква незабелязано в мислите ви. Но така и не остава време за мама. Сами разбирате, че това не може да продължава дълго, защото ще се отрази неблагоприятно на настроението и самочувствието ви на жена. Не е лесно да си майка, а още по-трудно е да си ослепителна майка, но красотата е женско качество, което само трябва да подчертаете у себе си.

Най-лесният начин за светкавично подобряване на визията ви е гримът. Не е нужно да ви личи, че сте уморена или че сте имали безсънна нощ, заради малчо. Ето някои бързи решения с добър ефект, които наистина заслужавате:

Подготовка

Погрижете се за кожата на лицето си. Докато бебчо спи сладък сън, можете да си направите маска, която да избистри тена на лицето ви и да отстрани следите от умората. Изберете подходяща маска според типа на кожата ви. През лятото се използват повече хидратиращи маски, но ако имате мазна или комбиниран тип кожа, можете да се спрете на глинена маска, която попива излишната лъскавина и стяга порите.

Невероятна промяна може да постигнете, ако подобрите формата на веждите си. Ако имате нежелано окосмяване по лицето, например над устната, няма да сбъркате, ако се отървете от него. Сянката над горната устна ще изчезне и ще изпъкне формата и цвета на устните ви.

Време за разходка

Ще излизате на разходка с детето си. Днес ще чуете комплименти за външния си вид, ако отделите 10 минути за бърз грим, който ще ви преобрази. За да постигнете по-силен ефект, съчетайте грима с облеклото и прическата си.

И така, ГРИМ...

ЗА 10 МИНУТИ:

Кремът е задължителна основа преди грим. Нанесете го с леки масажни движения. Изчакайте да попие добре. След това сложете пудра за лице. Цветът се избира на естествена светлина, защото изкуствената го променя и в последствие може да се окаже, че закупената пудра изобщо не е подходяща за вас. За да се уверите, че правите правилен избор, нанесете малко количество от вътрешната страна на дланта си, където кожата е най-близка до тази на лицето - цветът не трябва да е по-светъл от кожата, а да се слива с нея и почти да не личи. Тъй като през лятото кожата придобива лек загар, можете да се спрете и на един тон по-тъмна от кожата ви пудра. Като цяло пудрата има заглаждащ ефект върху кожата, прикрива дребните недостатъци като черни точки, бенки и сенките под очите. Предимствата й са, че се нанася лесно и бързо, и е дълготрайна. 

Продължете грима със спирала за очи. Изберете я според миглите си. Искате обем, дължина, нестандартен цвят или извиване? Спиралата придава дискретност, но в същото време подчертава погледа. Тя е много подходящо решение, когато бързате. 

Завършете с червило или гланц за устни.

ЗА 15 МИНУТИ:

Първа стъпка: крем за лице. След това нанесете фон дьо тен. Цветът му се подбира по същия начин, както на пудрата. При него трябва да се съобразите с резултата, който искате да постигнете: добра, лека или силна покривност, матов ефект и др. Ако имате кожа с повече несъвършенства, се спрете на фон дьо тен с по-плътна покривност. Внимавайте при нанасянето, тъй като може да се получат неприятни линии - там, където започва растежът на косата и там, където започва шията. Фон дьо тенът трябва да се разнесе много добре, равномерно по лицето и излишното количество от него да се попие с тампон.

Пудрата се нанася след фон дьо тена. Вече лицето ви изглежда безупречно. Идва ред на сенките за очи. Те могат да се нанасят с пръсти или с апликатор. Има безброй цветове и видове сенки за очи - на прах, кремообразни и др. Цветът се подбира според окраската на очите и облеклото ви. За лятото са подходящи по-светлите тонове сенки, а по-силните нюанси - за вечерен грим. Нанасянето на сенки изисква голямо майсторство, но ако нанесете по-светъл нюанс в началото на горния клепач, а по-тъмен - в края, няма да сбъркате. Долният клепач също може да бъде оцветен съвсем дискретно, в зависимост от търсения ефект. За дневен грим не е желателно да оцветявате със сенки цялото пространство от окото до веждите.

Молив за очи

Сега очертайте горната линия на клепача с молив за очи. Черният цвят винаги е на мода. Можете да удължите окото с по-дълга линия, или ако имате големи очи, да нанесете молива по-дискретно. Ако очите са по-отворени, нанесете молив от вътрешната страна на долния клепач, това затваря погледа.

Очна линия

За повече прецизност, грациозност и елегантност използвайте очна линия, вместо молив за очи. Очната линия се нанася трудно в началото и можете лесно да се обезкуражите - от треперенето на ръката се получава къдрава линия, вместо права, но с малко тренировки ще постигнете завиден успех. Дебелината и дължината на линията зависят от формата очите.

Руж: Придава завършеност на грима и естествен вид на лицето. Обикновено се съчетава с червилото по цвят. Нанася се по различен начин, в зависимост от формата на лицето. При продълговатите лица се нанася във формата на малко триъгълниче с кръгообразни движения, за да скъси оптично лицето. При топчестите лица се нанася малко над скулите с отсечени движения, за да го удължи. Ружът трябва да е в премерено количество. Тук важи максимата „по-малко е всъщност повече".

Червило или гланц за устни

Ако сте наблегнали на очите, устните не бива да са силно подчертани и обратното - ако сте сложили леки сенки и спирала на очите, можете да подберете по-силен цвят червило за устните. Не акцентирайте едновременно върху очите и устните, защото се получава претрупване, което разваля добрите резултати.

ЗА 45 МИНУТИ

Знаем, че наистина нямате толкова много време...

... Успели сте да се разкрасите. Излизате с повече самочувствие и това личи. Със сигурност изглеждате по-добре, защото се чувствате по-добре. Вие не сте просто майка, вие сте красива майка!

Последното, което трябва да направите, след като се върнете вкъщи и след като сте се насладили на своето преобразяване, е да изтриете грима. Толкова труд, а накрая целият грим ще бъде почистен, но това има и хубава страна - дава ви възможността да се наслаждавате на разкрасяващото преживяване отново и отново, всеки следващ път.

 

Автор: Любослава Трайкова

 

 

Сподели: