Тя и Той

Защо пазаруваме онлайн?

В късния следобед на миналия четвъртък си спомних, че в събота сме на детски рожден ден. Подаръкът! Как можах да забравя?! Отиваха си последните дни на декември, трябваше да довърша 100 неща в офиса, навън царяха страшен студ и още по-страшни задръствания

Защо пазаруваме онлайн?

В късния следобед на миналия четвъртък си спомних, че в събота сме на детски рожден ден. Подаръкът! Как можах да забравя?! Отиваха си последните дни на декември, трябваше да довърша 100 неща в офиса, навън царяха страшен студ и още по-страшни задръствания, не ми се ходеше до някой Мол - само като си представех колко хора ще има в края на деня, а пред детските магазини, за които се сещах, нямаше никакво място за паркиране... Пък и не бях сигурна, че ако се разходя до там, веднага ще намеря нещо подходящо за 3-годишната рожденичка...  Боже! Ами сега?

Интернет! Точно така! Има цял куп онлайн магазини за деца и родители, в които можеш да си купиш какво ли не: от храни, дрехи и играчки /например от http://shop.danet.bg/, та до книги и детски компютърни аксесоари /от http://www.tara-shopping.com/.

И така, напред по онлайн магазините! Чак сега си дадох сметка колко е добре, че ги има. Досега бях купувала инцидентно книги, но като че ли нещо все ме спираше да пазарувам други неща. Защо ли? Като се замисля, положителните страни на онлайн пазаруването не са никак малко:

  1. Точно за 10 минути можеш да избереш нещо и за още 5 да се регистрираш и да направиш поръчка. И никакво разкарване в студа.
  2. Има огромен избор от най-различни стоки за бебето и детето - козметика, дрехи и обувки, неща за детската стая, за банята или за навън, играчки, книжки, чанти, CD-та с песни, приказки и мултимедия, детски компютърни аксесоари, парти аксесоари и какво ли още не.
  3. Можеш да избираш от родни и вносни продукти с различни цени според бюджета си за подарък  - всичко на едно място - на монитора пред теб, с няколко кликвания на мишката. Които включват: регистрация - въвеждане на персонални данни /име, адрес и телефон/ и слагане в „кошницата" на избрания продукт. След това получаваш потвърждение по мейл и телефон, в което се уточнява деня за доставка, както и точната сума за услугата /ако случайно си пропуснал да я забележиш в онлайн магазина/.
  4. Ако все пак не харесаш подарък, можеш да поръчаш ваучер на определена стойност и да го подариш /http://family-bg.com/, което принципно е добър вариант, ако си на бебешки рожден ден, но не и ако рожденика е на 3 и повече - тогава ще иска да си види подаръка веднага.

 Лошото е, че:

  1. Ако много бързаш с доставката, а няма наличност на склад, планът ти може да се провали. Или ако случайно откриеш дефект или не си уцелил точно номера, няма време за подмяна. 
  2. Трябва да осигуриш присъствие на посочения адрес в деня на доставка, без предварително да знаеш точен час.

Четири на две. Не е толкова зле. Като се замисля, много по-лесно е от това да си провериш сметката онлайн. Да не говорим, че вече започваме да правим всичко в Интернет: да поръчаме куриер или доставка на храна до офиса, да резервираме билет за самолета, стая в хотел или маса за вечеря.Автор: Олга Георгиева

 

 

Сподели: