Полезно

Новини

Въпроси и отговори

Начало | Въпроси и отговори | Екип - Д-р Данаил Илиев A+   A-
Д-р Данаил Илиев Д-р Данаил Илиев
акушер-гинеколог

Завършил е медицина през 1998 година в МУ - София. Веднага постъпва като клиничен ординатор в СБАЛАГ "Майчин дом", където придобива специалност "Акушеро-гинекология" през 2004 г. В периода 2005 - юни 2008 е част от екипа на Втора СБАЛАГ "Шейново". През 2008 се присъединява към АГ-отделението на МБАЛ "Токуда Болница София". Преминал е курсове по пренатална и перинатална медицина. Специализирал е в Маастрихт, Холандия и Хайделберг, Германия. Сферите на интерес на д-р Илиев са високорисковата бременност и инфертилитет /невъзможност за износване на бременността/.


Дата на която ще бъде отговорено на въпроса: 04.02.2011

За да зададете въпрос трябва да влезете в системата.
Ако нямате регистрация може да си направите тук

Здравейте.Преди да разбера ,че съм бременна изпих доста бира-по 5-6 няколко пъти.Сега съм в 12 гестационна седмица и ме е страх за бебчето.Моля кажете какви са рисковете в случая или може да нямя такива.
Задал: сиска на дата 07.12.2010
Няма въведен отговор.

Здравейте, д-р Илиев. Бременна съм във втори месец. Лекарят ми каза, че всичко върви нормално засега. Планирали сме със съпруга ми да отидем малко на почивка през следващата седмица и се появява въпросът - мога ли да посещавам обществен басейн, без да навредя на бебето?


прочети отговора
Задал: Боряна Ценовска, гр. София на дата 20.06.2010
Отговорил: Д-р Данаил Илиев на дата 21.06.2010

Ако хигиената на басейна е безупречна, можете да го използвате без притеснение. Дори се препоръчва през бременността.

Бременна съм в 28 г.с. Мога ли да пия по една чаша кафе на ден? Преди да забременея пиех по 3 чаши.


прочети отговора
Задал: Валентина, 30 г, гр. Видин на дата 18.06.2010
Отговорил: Д-р Данаил Илиев на дата 21.06.2010

Да, можете спокойно да приемате по чаша кафе или кола на ден без да се притеснявате за бебето. Кофеина в тези количества е абсолютно безвреден!

Кога най-рано мога да разбера пола на бебетата си и има ли значение за срока това, че са близнаци?


прочети отговора
Задал: Христина, 29 г, гр. Карлово на дата 18.06.2010
Отговорил: Д-р Данаил Илиев на дата 21.06.2010

Около 15-17 седмица на бременността е времето, когато външните полови органи на плода са оформени достатъчно добре, за да са видими с ехограф с достатъчно добра разделителна способност.

Здравейте, д-р Илиев. Накратко ще ви въведа към моята история. Имам два миседа, първия в 6 г.с, случи се май 2009, втори мисед в 7 г.с, случи се април 2010.След първия мисед правихме генетични изследвания в генетичната лаборатория към Университетска болница гр. Пловдив при доц. Стоянова, резултата бе че сме генетично здрави аз и мъжа ми, в документите които ни дадоха не пише нищо повече, само това и отдолу подписите на комисията. Сега като се случи още веднъж мисед искаха да изследват ембриона за, но се оказа че той е "некрофирал"-това беше точната дума на г-жата от лабораторията и немогат да извлекат необходимата информация от него. Като цяло казаха ни да изчакаме 2 цикъла и пак да пробваме, но мен ме е страх, че пак ще се случи....и незнам какво да предприемем. Като възраст аз съм на 28 год, а мъжа ми на 33,напълно здрави сме и в семействата ни не е имало такива проблеми.И двамата нямаме нито общо дете, нито други деца. Моля Ви, да ме посъветвате какво да предприемем.


прочети отговора
Задал: Мария.Петрова на дата 09.05.2010
Отговорил: Д-р Данаил Илиев на дата 31.05.2010

Здравейте!

При наличие на два и повече спонтанни аборта , е добре да се направят някои допълнителни изследвания. Вие вече сте си направили част от тях (кариотип на родителите):

1. за вродени тромбофилии (изследва се жената за носителсто на гени, които могат да доведат до тромбози в съдовете на лигавицата на матката около момента на имлантация на оплодената яйцеклетка);

2. кръвни изследвания за откриване на патологичен имунен отговор;

3. за вътреклетъчни инфекции (поразяващи вътрешните полови органи на жената- маточна шийка, матка, мат. тръби и яйчници- хламидия, уреаплазма, микоплзма, цитомегаловирус, токсоплазмоза).

4. преглед и от ендокринолог (за изключване на заболявания на щитовидната жлеза, хипофизата и др.).

Всички тези изследвания е добре да се разглеждат комплексно заедно със специалисти - акушер-гинеколог, генетик, имунолог.