Анкета

Новини

Маслата – грижа за детската кожа
Брой 24 - Ноември - 2008

За поддържането на детската кожа нашите баби са използвали растителни масла. Оттогава много неща са се променили, но маслото, както по-преди, играе важна роля в състава на козметичните средства.


На всички е известно, че маслото прекрасно омекотява и овлажнява кожата. Обаче асортиментът на този „деликатес" за последните години постоянно се разширява: от най-обикновено слънчогледово олио до екзотичните - масла Ши, манго, бадем... Като правило, формулата за детските кремове и лосиони съдържа задължително няколко „омазняващи" компонента, всеки от който изпълнява съвсем конкретна задача.  • Масло Ши, добито от плодовете на африканското дърво Карите (Ши), с право се слави не само със своите омекотяващи и възстановяващи свойства, но и с удивителните си способности да защитава кожата и косата на новороденото от негативните въздействия на околната среда.

  • Бадемовото масло мигновено се свързва с изглаждането на лющещата се кожа и омекотяването на загрубелите участъци. То е полезно не само за дечицата, но и за техните майки, тъй като помага ефективно при борбата с бръчките.

  • Маслото от праскова е богато на витамини и растителни протеини. То е много „питателно" блюдо за детската кожа, зарежда я с енергия и здраве за дълги години.


Рейтинг на статията:За да може да пишете коментар моля влезте в системата.
Ако нямате регистрация може да си направите тук