Анкета

Новини

Мъжка гледна точка: За Св.Георги, Ламята, Еманципатките и други домашни Птици
Брой 55 - Юни - 2011

Здравейте, още в самото начало искам да предупредя, че четете текст на най-големия враг на еманципацията.


Обикновено започвам с части от някоя песен, но днес се сещам за един виц, кратък и ...болезнен:


Тя: излез изпод кревата, бе!


Той: няма да изляза да видиш, че има мъж в тази къща!


Да, това, за съжаление, е все по-често срещана сцена  в днешния объркан свят, а в древността всичко е било естествено, жената  е седяла до огнището, а мъжът е ходел на лов. Така, както се случва в природата.  Той убивал мамути, тя шиела дрехи от кожите им. Той се грижел за благата, тя отглеждала децата. Идилия!!!


Ма к'во ви беше до огнището на топло, та хванахте и одялкахте точилката, превърнахте я в копие и тръгнахте да трепете мамути.


Аз ще ви кажа какво е станало. За съжаление истината е болезнена и за двата пола. Жените в случая са в ролята на подмамена, залюбена и за'фърлена госпожичка, употребена и излъгана от внушителния господин и то с помощта на по-грозната й приятелка.


Еманципацията е наложена от стадо недолюбени жени с „прогресивно" мислене, провокирани от група алчни индустриалци, измислили и комунизма, и 8-ми март, и прочие простотии с една едничка цел - пари, пари, пари...


Това е всъщност началото преди около 200 години.


През деветнайсети век започва индустриализацията на света, а за тези заводи трябва много работна ръка - е защо да плащам големи надници?! Я, вкарайте и жените в заводите и даже им обяснете, че те не са по-слаби от мъжете, та да работят до изнемога. Пък аз ще им плащам по-малко. Този факт има двойно действие: от една страна вадиш жената от дома и я отделяш от децата й и от друга на мъжа му обясняваш, че ако не иска да работи за по-ниска надница, да си ходи. Ерго, получаваш накрая чуден комплект семейство - изтормозена и нервна жена, угнетен мъж без самочувствие и лошо възпитани деца и никакъв родителски контрол.


Честито!


Ако еманципацията бе дошла няколко века по-рано нямаше да имаме  Горди рицари и красиви принцеси,


а на Гергьовден щяхме сигурно да празнуваме факта, че някоя си света Гюргя прелъстила змея, шибнала му един шамар и го натирила да измие чиниите, да сготви и да й ушие нова рокля.


И дошло новото преразпределение на труда  и благата.


Много се дразня от твърдението, че нямало било такова понятие женска и мъжка работа. Напротив - има и женска, и мъжка работа. Според мен, проблемът на жените не е в разделението, а в съмнението, че не могат да се справят достатъчно добре с нещо, което е наречено мъжка работа. Уважаеми жени, съмнение няма, разбрахме, че можете и щанги да вдигате и булдозер да карате - Ама нужно ли е?!? Това искам да ви питам, нима познавате момиченце, чиято мечта е да стане кранистка. Айде всеки да си гледа неговата работа - знаете ли колко подреден, мил и красив ще стане светът, тогава няма да имаме изнервени жени и подтиснати мъже.


От тоя гнет чак китките им омекнаха-ха-ха-ха.


После се чудите защо в развитото ни еманципирано общество имаме факт като метросексуалност. Нашите баби са се страхували някой левент да не им открадне честта, а сега жените се страхуват внукът на тоя същия левент да не им открадне... овлажнителя за устни.


Жените се превръщат в мъже, а мъжете в жени.


Какво се случва после?


СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ!
Автор: Краси Колев


 


Рейтинг на статията:За да може да пишете коментар моля влезте в системата.
Ако нямате регистрация може да си направите тук