Анкета

Новини

Родителска практика

Най-известните анимационни семейства в света
Брой 51 - Февруари - 2011

БАРБАРОНИТЕ


Ако имате навършени поне 20 години, със сигурност сте закачили от онова време, когато зяпахме възторжено в синия екран, докато по него се разхождаха безформените татко Барба, съпругата и огромната му челяд. Интересното в това семейство е, членовете му приемат всякаква форма, за да помагат на хора и животни. Ура за татко Барба!


ФЛИНСТОУН


Още едно култово филмче от детските години на съвременните майки и татковци, което през 2010 г. навърши своите 50 години! Любопитното е, че Уилма е първият анимационен герой, който забременява и ражда бебе. Замислен като филм за възрастни, сериалът до 1997 година държи върховете на всички класации в жанра си, докато...


СЕМЕЙСТВО СИМПСЪН


Върнете се на карето на семейство Флинстоун. Ето сега разбирате кой ги е изместил от първото място в класацията по продължителност на излъчвания на анимационни филми - семейство Симпсън все още е най-популярното анимационно семейство в света. То вече има 21 награди Еми, а на 14 януари 2000 г. получава и собствена звезда на Алеята на славата в Холивуд.


ФЕНОМЕНАЛНИТЕ


След самотните супер герои беше време да се появи и цяло семейство, притежаващо уникални възможности. Те се крият зад самоличността на стандартно семейство с три деца. В кризисни моменти обаче всички членове на фамилията се превръщат в супергерои, а техните истории пълнят киносалоните по цял свят.


ЛАБОРАТОРИЯТА НА ДЕКСТЪР


Вие може и да не знаете кой е Декстър, но я питайте 5-годишното ви хлапе?! Малкият учен всъщност е главният герой в един от най-популярните анимационни сериали. Действието се базира на очевидното противопоставяне на неговия интелект и твърде ниското IQ на родителите му, докато сестра му не спира да го тормози, като използва лабораторията му за правене на бели.


СЕМЕЙСТВО АДАМС


Ето това вече е едно от най-странните семейства, живели някога в анимационното пространство на телевизията. Те изглеждат безмилостни злодеи, но всъщност са добряци, обитаващи гробища и контактуващи с духове. Започнала като основа на комикс, историята се превръща в толкова гледана, че днес вече се играе и в мюзикъл на Бродуей.


ШРЕК


Уникален - толкова грозен и толкова обичан! Пълен антипод на популярния принц! Шрек обожава семейството си, а зрителите обожават него. Ето как той става първият анимационен филм, получил наградата Оскар, през 2001 година.


ФРАНКЛИН


Малката костенурка се подвизава както на екрана, така и в супер дългата поредица от книжки за деца. Франклин изобилства от поучителни истории, които изобразяват ежедневието на стандартно семейство с батко и бебе - момиченце, но... костенурки. Това не им пречи да имат същите проблеми като при хората. Децата харесват да се оприличиват с Франклин, защото той има същите проблеми като тях, а майките го обичат заради това, че умело им „помага" при възпитанието на хлапетата.


101 ДАЛМАТИНЦИ


Кучета на петна, зла госпожа и много динамика. Семейството на далматинците спечели детската аудитория със заплетената си история, спасяването на малките кученца и една благородна постъпка - осиновяването на цели 101 далматинчета.


СПАСЯВАНЕТО НА НЕМО


С какво привлече многомилионната си аудитория ли? С различния си подход към семейството. Самотният татко се опитва да спаси своето единствено оцеляло детенце, а накрая не само че успява в своята мисия, но и се сприятелява с бъбривата, леко глуповата, но изключително великодушна женска риба, която, след като видите финалните надписи, ще се превърне в ДОБРАТА мащеха на Немо.


 


Рейтинг на статията:За да може да пишете коментар моля влезте в системата.
Ако нямате регистрация може да си направите тук