В търговската мрежа от 22-ри декември


Абонирай се

Новини

Новини

Начало | Новини | Отбелязваме Световната седмица на кърменето A+   A-
Отбелязваме Световната седмица на кърменето
01.08.2017

 


От 1 до 7 август 2017 г. за 25-и пореден път отбелязваме Световната седмица на кърменето - глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето. Мотото през тази година - „Подкрепяме кърменето заедно", е насочено към постигане на 17-те Глобални цели за устойчиво развитие, поставени от световните лидери през 2015 г.


 


Акцентът на Световната седмица на кърменето 2017 е върху това как с обединени усилия можем да работим по-добре за общото благо. Необходими са нови, работещи партньорства и политическа, медийна и обществена подкрепа, за да може кърменето да заеме своето място като най-добрия избор за храненето и развитието на бебетата. Институциите, медицинските специалисти, доброволческите организации, цялото общество - всички заедно играят ключова роля в подкрепата на майките.


 


Национална асоциация „Подкрепа за кърмене" (НАПК) се включва активно в инициативите на СЗО и УНИЦЕФ за повече кърмени бебета в България. Консултантите на НАПК помагат на майките да бъдат информирани за ползите и предизвикателствата пред кърменето и им оказват нужната подкрепа да преодоляват трудностите, свързани с него.


 


Програмата на Световната седмица на кърменето 2017 можете да намерите на:


 


http://www.podkrepazakarmene.com/program-ssk-2017-927.html


 

 За да може да пишете коментар моля влезте в системата.
Ако нямате регистрация може да си направите тук