Анкета

Новини

От чисто, по-чисто
Брой 38 - Януари - 2010

За никой не е тайна, че новородените са много по-уязвими от възрастните. Това, което ние преживяваме лесно, за бебето може да се окаже много опасно. Всичко това се отнася и за средствата от битовата химия. И по-точно, за перилните прахове, които даряват мъжете и жените с чистота, но на малкия човек могат да донесат много неприятности.


При прането на бебешките дрехи, в пералня или на ръка, винаги трябва да следвате инструкциите. Само тогава всичките вещи на мъника ще съхранят за дълго своя цвят, правилна форма и структура на тъканта. Всяка дрешка трябва да е добре изсушена и изгладена, само тогава може да се облича отново.


В състава на праховете за възрастни влизат агресивни анионни повърхностно-активни вещества (ПАВ), които ако попаднат на бебешката кожа, е възможно да предизвикат различни форми на дерматит. Освен това могат да станат и причина за алергия.


В момента съществуват цял куп почистващи и омекотяващи препарати, предназначени специално за детските дрехи и не предизвикват алергична реакция.


В детския перилен прах не трябва да присъстват синтетични ароматизатори, допустими са само натурални - хранителни. Затова и най-често този тип битова химия мирише на плодове. Някои лекари, обаче, смятат, че бебешкият прах за пране не трябва да мирише изобщо. Прахът трябва да се разтваря бързо и лесно да се изплаква. Желателно е на кутията да има надпис, който гласи, че продуктът е подходящ за бебета от самото им раждане.


 Бебешки сапун с мед от JOHNSON'S BABY


 Бебешки крем сапун от KRISPA


 Бебешки крем сапун от PALOMITA


 Влажни хавлиени кърпички от BABY CREMA


 Омекотител с Алое Вера от SILAN


 Гел за пране от SANO MAKSIMA


 Прах за пране с Алое Вера от TEO BEBE


 Прах за пране 2 в 1 от TIDE


 Омекотител от LENOR.


 


Рейтинг на статията:За да може да пишете коментар моля влезте в системата.
Ако нямате регистрация може да си направите тук