Семейна красота

Под памперса!

Как да направите така, че кожата под памперса да бъде здрава и красива и в никакъв случай червена?

Под памперса!

Червеното означава „здраве"? Това правило е абсолютно неприемливо за детската кожа. Даже напротив. А в красивото бебче всичко трябва да е хубаво. И областта под памперса не е изключение. Как да направите така, че кожата там да бъде здрава и красива и в никакъв случай червена?

При смяната на памперса внимателно почиствайте кожата на бебето от нечистите остатъци с помощта на влажна кърпичка. Сменяйте ги навреме, не позволявайте на кожата дълго да бъде влажна. Смяната трябва да се случва, когато памперсът е мръсен, но не по-рядко от 3-4 часа. При преобличане оставяйте детето голичко за около пет минути - нека кожата му да подиша, а крачетата да се движат свободно.
„Снабдили" сте се със зачервяване на дупето? Без паника - лесно можете да предотвратите появата на подсичане и дерматит. Почиствайки кожата, нанесете крем, без да засягате половите органи на детето. Когато то е притеснено от повечкото влага и остатъци, кремът ще защити кожата, ще я омекоти, предотврати и отстрани слабото възпаление, раздразнение и зачервяване, ще помогне в борбата с инфекцията и няма да допусне появата на подсичане. Слагайте памперса така, че между него и коремчето на бебето да преминават свободно два ваши пръста. Така кожата ще може да диша.    

 

 

Сподели: