Анкета

Новини

Особености в развитието

Начало | Полезно - Особености в развитието A+   A-
Въпрос към логопеда

Моето дете е на 6 години, носи очила и е с дислексия. От училище искат да го диагностицирам за ресурсно подпомагане. Смятате ли, че можем да се справим сами и дали ако му наема частни учители, ще се подобри състоянието? »

Рейтинг на статията:

Брой 69 - Август - 2012
Въпрос към логопеда

Моето дете е на 2 години, все още не говори и трудно ни имитира. Посещава логопед, но ни предстои почивка, което означава прекъсване на работата с логопеда за около месец. Трябва ли да се притеснявам от тази пауза? »

Рейтинг на статията:

Брой 68 - Юли - 2012
Въпрос към логопеда

„Моето дете е на 2 години, казва много малко думи, а тези, които изговаря, не звучат правилно. Не ползва залъгалка или биберон, но забелязвам, че като че ли си смуче езика. Трябва ли да се притеснявам и мога ли да направя нещо, за да помогна?" »

Рейтинг на статията:

Брой 67 - Юни - 2012
Когато бебето връща храната

Храненето на бебето е жизненоважна дейност за неговото развитие. Освен това общуването по време на хранене е част от развитието на социалната и емоционална интелигентност на детето и поради тази причина то трябва да доставя удоволствие. »

Рейтинг на статията:

Брой 65 - Април - 2012
Искам, искам, искам... Да мога сам

Какво искат майките от децата си вероятно е предопределено още преди раждането на бебето. Какво искат бащите за децата обикновено се противопоставя на това, което искат майките за тях. А какво иска детето? »

Рейтинг на статията:

Брой 69 - Август - 2012
Привързаност към меки несоциaлни обекти / 2 част

Независимо от съвременните теоретични твърдения, че привързаността към преходни обекти е нормална и почти универсална, трябва да се отбележи, че тя е културно обусловена. »

Рейтинг на статията:

Брой 63 - Февруари - 2012