Анкета

Новини

Особености в развитието

Начало | Полезно - Особености в развитието A+   A-
Привързаност към меки несоциaлни обекти

Привързаността на деца към меки обекти се оказва доста популярен феномен в западната култура. В Америка над 60% от децата в предучилищна възраст между 2 и 6 години са привързани към такъв мек несоциален обект. »

Рейтинг на статията:

Брой 62 - Януари - 2012
Зрително-моторни нарушения

Превенция и терапия »

Рейтинг на статията:

Брой 61 - Декември - 2011
Срам ме е

За много родители не е непозната ситуацията, в която детето не иска да се среща с други хора и се чувства неуверено. Вглъбено в себе си, то е заето от мисълта какво впечатление е оставило сред околните, често търси помощ и се изказва негативно за себе си. »

Рейтинг на статията:

Брой 60 - Ноември - 2011
Как да дресираме родителите си

В разгара на 21 век, когато всичко вече е компютъризирано, електронизирано, социализирано и вероятно много газирано, възрастните си мислят, че знаят всичко за нас децата, за да могат да ни контролират. Проблемът им е в това, че те само така си мислят. »

Рейтинг на статията:

Брой 59 - Октомври - 2011
Моето дете говори

Много родители често ни питат какви са упражненията, с които те могат вкъщи да помогнат на детето си да говори по-добре. Истината е, че причините да не се говори правилно са много различни и затова няма универсална система, която може да помогне във всяка »

Рейтинг на статията:

Брой 57 - Август - 2011
Внимание, родители – заекване!

Говоренето е основно средство за общуване, чрез което децата изразяват своите желания, чувства и преживявания. Какво става, когато този процес бъде затруднен от едно нарушение, наречено заекване и как това се отразява на детето? Какво да правят родителите »

Рейтинг на статията:

Брой 56 - Юли - 2011