Анкета

Новини

Особености в развитието

Начало | Полезно - Особености в развитието A+   A-
Алтернативна комуникация при невербални деца

Възрастта от 6 до 12 месец е периодът, в който детето се научава как и защо да подава обратна връзка към родителя съзнателно. »

Рейтинг на статията:

Брой 55 - Юни - 2011
Играта на играчките II част (възраст 12 – 24 месеца)

Периодът между първата и втората година от живота на детето е свързан с много динамични промени: то открива триизмерното пространство, благодарение на ходенето, обогатява възможностите за разбиране на езика и за изговаряне, развива схемата на тялото си и »

Рейтинг на статията:

Брой 54 - Май - 2011
Пролетта трябва да дойде и за тях!

Денят на настъпването на астрономическата пролет - 21 март, е неслучайно избран за международен ден на хората със Синдром на Даун. Днес те живеят с надежда за обновление, растеж, напредък и признание в обществото. Повече милост, помощ, но най-вече уважени »

Рейтинг на статията:

Брой 53 - Април - 2011
Орално-двигателни митове за синдрома на Даун

Всеки от нас извиква в съзнанието си определена визуална представа, когато си мислим за дете или възрастен със Синдром на Даун. Като логопед с двадесет и пет години частна практика и настоящ инструктор по речева и езикова патология в часове по орално-двиг »

Рейтинг на статията:

Брой 52 - Март - 2011
Играта на играчките I част (възраст 0 – 12 месеца)

Откриването и купуването на подходяща играчка за бебето е сериозно предизвикателство - разнообразието е огромно и всяка играчка обещава да е „най-добрата". »

Рейтинг на статията:

Брой 51 - Февруари - 2011
Гениалността на Рейнман

През 1943 година Лео Канер описва състоянието и въвежда термина аутизъм (превод от гръцки – съществуване сам за себе си) в детската психиатрия. През 1944 година Аспергер дава описание на сходно състояние и въпреки това доста различно. »

Рейтинг на статията:

Брой 50 - Януари - 2011