Анкета

Новини

Нашият дом

Начало | Полезно - Нашият дом A+   A-
С цвят на празник

Всеки празник е чудесен повод да се събере семейството около масата. А през Коледните празници трапезата е основна част от традиционните обреди. Те започват с нареждането на вечерята за Бъдни вечер и завършват три дни по-късно на Стефановден. »

Рейтинг на статията:

Брой 61 - Декември - 2011
Как да намалите шума в дома си

Прибирате се от работа и още докато се преобличате, пускате телевизора. След 30 минути вкъщи започват да «работят» пералнята, съдомиялната, сушилнята, фурната, абсорбаторът, още един телевизор, а шумът от улицата продължава да нахълтва през прозорците. »

Рейтинг на статията:

Брой 60 - Ноември - 2011
Щастливи сънища

Близо една трета от живота си човек прекарва в сън. Това е може би най-важната физиологична нужда на организма, чрез която той възстановява силите си. Посредством добрия сън имунната система укрепва, регенерират се тъкани, ако е болен човек се възстановяв »

Рейтинг на статията:

Брой 59 - Октомври - 2011
На кантар у дома

До миналия век нашите баби са се теглили на кантар само веднъж в годината на Гергьовден и то като част от ритуалите за здраве. Днес използването на везните у дома предизвиква по-скоро главоболие. Понякога защото скъпият електронен уред, който сме избирали »

Рейтинг на статията:

Брой 58 - Септември - 2011
Къща на изкуството

Какво е дом? Мястото, където се прибираме да спим, мястото, където пребиваваме, докато не сме на работа? - Със сигурност на никого не му възникват тези асоциации. »

Рейтинг на статията:

Брой 57 - Август - 2011
Царска маса

Прекрасните златни ритони и сребърните чаши и купи от тракийските съкровища, според историците, са използвани от владетелите в ритуални угощения. »

Рейтинг на статията:

Брой 56 - Юли - 2011