Анкета

Новини

Особености в развитието

Начало | Полезно - Особености в развитието A+   A-
Митове и факти за втората година на детето

„Лошите две" - свикнали сме да четем и асоциираме тази фраза с втората година от живота на децата: те не спират да се движат, не се концентрират, не говорят, не ядат, не желаят да се подчиняват. Искаме децата ни да проходят и проговорят, да станат самост »

Рейтинг на статията:

Брой 49 - Декември - 2010
Ринолалия

Или защо не говорят добре децата след операция на небцето »

Рейтинг на статията:

Брой 47 - Октомври - 2010
За децата със синдром на даун

„Синдром на Даун” – чуваме и обръщаме внимание на това словосъчетание обикновено по време на бременността, когато се извършват различните видове изследвания на плода. Това се случва през първия и втория триместър, когато между 11-а и 14-а и между 15-а и 1 »

Рейтинг на статията:

Брой 45 - Август - 2010
Чукче, наковалня, звук

Преди около 10 години се видях с разтревожена млада жена, която обвиняваше себе си в немърливост, затова че не е разбрала по-рано за увредения слух на своето дете. »

Рейтинг на статията:

Брой 41 - Април - 2010
Тъмнина и... Тишина

Сляпоглухотата представлява едновременно поражение на зрението и слуха. По своята същност не е просто „сума" от слепота и глухота, а е „уникална инвалидност". Най-тежката последица от нея е самотата, невъзможността да общуваш с околните посредством общо »

Рейтинг на статията:

Брой 44 - Юли - 2010
Коронация и детронация

"В старинния град Лондон, в един есенен ден през втората четвърт на шестнайсети век, в бедното семейство Канти се родило момченце, съвсем нежелано от семейството си. В същия ден в богатото семейство Тюдор се родило друго английско дете - много желано от »

Рейтинг на статията:

Брой 39 - Февруари - 2010