Анкета

Новини

Особености в развитието

Начало | Полезно - Особености в развитието A+   A-
Как да накараме детето да учи и да се забавлява?

Присъствието на дете с особености в развитието в семейството е „лукс". Лукс е, защото това е причина единият родител да не работи и да има ограничени социални контакти. Лукс е, защото детето трябва да бъде водено непрекъснато за терапия и наблюдение при »

Рейтинг на статията:

Брой 38 - Януари - 2010
Как да нахраним бебето с вродена цепнатина

Когато се роди бебе с проблем, първото нещо, което нахлува в главата на родителите е паниката - „Ами сега?", „Ужас!", „Защо на мен?". Страхът идва след това, придружен с привидното безсилие. »

Рейтинг на статията:

Брой 37 - Декември - 2009
Късно проговарящи деца

Общуването е процес на размяна на послания между минимум двама индивида. То може да бъде вербално или невербално, директно или индиректно, ефективно или неефективно, позитивно или негативно. Общуването не е проста размяна на думи (Стоицова, 2001), а е про »

Рейтинг на статията:

Брой 36 - Ноември - 2009
Чувствително или сензорно? Сензорно интегративна дисфункция

Моето дете не иска да играе с другите, стои отстрани в пясъка и подрежда играчките. Може би така му харесва, но ме безпокои, защото не позволява никой друг да развали подреденото. Би се съгласило да ги подреди по друг начин, но само, ако е в настроение. »

Рейтинг на статията:

Брой 35 - Октомври - 2009
Какво се крие зад Аутизма

"За аутистичните хора, аутизмът е начин на съществуване. Той е широкообхватен, оцветява всяко преживяване, усещане, възприятие, мисли, емоции..." »

Рейтинг на статията:

Брой 43 - Юни - 2010
Няма да ям!

Веднага си помислихте, че става въпрос за злояди деца? Този път не. »

Рейтинг на статията:

Брой 42 - Май - 2010