Анкета

Новини

РЕЦЕПТИ ЗА МЪНИЦИ
Брой 130 - Септември - 2017

Няма нищо по-хубаво от супата на мама или десерта на баба. Приготвената у дома храна е прясна, знаем какво съдържа и най-вече, когато я правим за нашето бебче, винаги слагаме и капка любов.


Рецептите са подходящи за захранени деца, без наличие на алергии и специфични нужди.


В този брой ви представяме:


1. Крем супа от тиква


2. Пилешко задушено с моркови, грах и ориз


Крем супа от тиква


Състав:


Тиква, картофи, бульон, лук, захар, чесън, олио, сол, къри, черен пипер.


Продукти за 1 порция:


100 г тиква


1 картоф


1/4 глава лук


300 мл зеленчуков бульон


1/2 скилидка чесън


1 с.л. олио


сол на вкус


щипка захар


щипка къри


черен пипер по желание


Начин на приготвяне:


Лукът, нарязан на парчета, заедно с чесъна, се задушават в олиото и малко от бульона. След като омекнат, към тях се добавят нарязаните на парчета тиква и картоф. Прибавят се и подправките, посолява се на вкус и се варят до пълна готовност с останалата част от бульона. Накрая супата се пасира до гладка смес и се поднася според предпочитанията- топла или охладена.  Ако е необходимо, се разрежда допълнително с бульон до желаната гъстота.


Пилешко задушено с моркови, грах и ориз


Състав:


Пилешки гърди, ориз, грах и моркови, лук, вода, олио, сол, сладък червен пипер.


Продукти за 1 порция:


50 г пилешки гърди


1/4 ч.ч. ориз


2 с.л. сварени грах и моркови (от консерва или домашно приготвени)


1/4 глава лук


1 ч.ч. вода


1 с.л. олио


сол на вкус


щипка сладък червен пипер


магданоз


Начин на приготвяне:


Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олио и вода. Отделно пилето се нарязва на хапки и се сварява в подсолена вода. След като лукът омекне, към него се добавят червеният пипер, оризът, пилето, свареният грах и нарязаните на ситно моркови. Всичко се залива с бульона, в който е вряло пилето и се вари, докато оризът омекне. При необходимост се долива още вода. Ястието се поднася със ситно нарязан магданоз по желание.


Рейтинг на статията:



За да може да пишете коментар моля влезте в системата.
Ако нямате регистрация може да си направите тук