Анкета

Новини

Рецепти за пикник
Брой 80 - Юли - 2013

Салата с киноа и френска леща


за 4-6 порции


140 г киноа


140 г френска леща


200 г чери домати


4-5 тънки стръка пресен лук


60 мл сок лимон, прясно изстискан


3-4 сл зехтин екстра върджин


морска сол


черен пипер, прясно фино смлян 


4 стръка магданоз


100 г бяло сирене


Лещата се сварява за 25 минути в обилно количество вода. Зърната киноа се варят отделно за 10 минути. Отцеждат се добре и се смесват в голяма купа, като се подправят със сол, черен пипер, сока от лимон и половината зехтин. Охлаждат се за кратко. Преди сервиране се добавят нарязаните на половини и четвъртини домати, лука на тънки колела и магданозът. Добавя се останалият зехтин и при нужда от подправките. По желание се гарнира с натрошеното сирене.


Сандвичи  с омлет


за 6 порции


6 бр. малки багети
6 яйца
6 бр. резени  шунка
1 краставица
100 г крем сирене


копър


черен пипер


Крем сиренето се разбърква и подправя с копър. Хлебчетата се разрязват отстрани и се намазват с подправеното  сирене. Загрява се масло и с по две от яйцата се правят три омлета. Във всеки омлет се нареждат по два резена шунка и ленти краставица. Завиват се на руло и се разрязват диагонално по средата. С получените парчета се гарнират багетите .    


 


Свинско руло с яйца и розмарин


800 г  свинско контрафиле
3 твърдо сварени яйца
2 филии престоял хляб за тост без корите
 80 мл прясно мляко
1 яйце


сол, черен пипер, индийско орехче


1 морков


1 стрък целина


2-3 стръка пресен лук


2 стръка розмарин


2 с.л. масло


400 мл зеленчуков бульон


Месото се разрязва и оформя за навиване, подправя се със сол и черен пипер. Филиите хляб се накисват в млякото. Намачкват се и се добавя яйцето, сол, черен пипер, индийско орехче и 1 ч.л. ситно нарязан розмарин. Получената смес се разпределя върху месото.


 


Мъфини с плодове и бял шоколад


за 9-12 порции


300 г бяло брашно 
130 г захар
1 00 г бял шоколад
80 г орехи
1 ч.л.  сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол


1 яйце
200 мл айрян
120 мл орехово олио


130 г  малини или нарязани череши


Брашното се пресява заедно с бакпулвера, содата и солта. Прибавят се захарта,  орехите, ситно нарязаният бял шоколад и плодовете. Яйцето се разбива леко. Прибавят се млякото и олиото. Получената смес се прибавя към брашното, като се разбърква с ръчна тел. Тестото се разпределя в предварително подготвени форми за мъфини. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20 минути или докато пробна клечка излиза суха от сместа.


Автор и фотограф: Димитрина Бунова


 


Рейтинг на статията:



За да може да пишете коментар моля влезте в системата.
Ако нямате регистрация може да си направите тук