Семейна красота

Целулит?

90% от жените страдат от целулит или т.нар. “портокалова кожа”. Това не е заболяване, макар че си има и медицинско наименование – гинеко-липодистрофия.

Целулит?

90% от жените страдат от целулит или т.нар. "портокалова кожа". Това не е заболяване, макар че си има и медицинско наименование - гинеко-липодистрофия. В областта на ханша и на бедрата визуално "портокаловата кожа" се изразява в неравности и грапавини. Те са изключителен естетически проблем, предизвикващ редица неудобства и понижено самочувствие.

Защо при жените? Целулитът е естествен феномен (състояние) с хормонална основа. Появата му е свързана с това, че жените са репродуктивният пол. Много силно се определя от вида на съединителната тъкан - женската е по-различна от тази на силния пол. И най-вече от начина на живот - заседналият начин на живот е по-целулитен. Както и от хранителните навици - прекаленият прием на мазнини и най-вече на захари играе съществена роля в този процес.

3 основни причини се посочват при образуването на целулита:

1. Излишно натрупване на мазнини като неправилни мастни депа.

2. Локализирано задържане на повече течности.

3. Задебеляване на кожата.

Целулитът засяга 9 от 10 жени! Засяга както закръглените, така и слабите дами!

Най-лесно се забелязва в зоната на краката, където грапавините могат да се покажат чрез т.нар. pinch - тест (притискане на кожата между пръстите). За да се елиминират източниците на този проблем, а именно - задържането на мазнини и на течности, са необходими 5 опорни звена:

1. Подходящ хранителен режим или диета.

2. Спорт

3. Антицелулитни терапии - ръчни или апаратни.

4. Прием на хранителни добавки.

5. Прилагане на козметични процедури.

По отношение на последното звено - козметични процедури, клиничните проучвания в последните години са насочени да подобрят този феномен! Оказва се, че целулитът „се държи" по един начин през деня, а по друг през нощта. Затова в козметичната индустрия се родиха т.нар. дуети за борба с целулита. От една страна се цели да се стимулира тялото да изгаря излишните мазнини, а от друга страна да се подсили съединителната тъкан и да се реорганизира колагеновата мрежа.

За да има ефект от т.нар. локално третиране на целулита и на портокаловата кожа, козметичните продукти се използват заедно с другите 4-ри звена, минимум два месеца, може и целогодишно!

  1. Ecla Cell Duo - Draining microemulsion for the morning (Дрениращ лосион за сутрешна употреба, флакон 100 ml) + Slimming and toning cream for the evening (Крем с оформящ ефект за вечерна употреба, туба 100 ml)= "Auriga Labor" Белгия  100ml + 100ml = 59 лв.

 

Този дует от 2 козметични продукта осигурява 24-часова грижа за кожата.

След 2-месечна употреба:    

- "портокаловата кожа" се редуцира;

- кожата става по-гъвкава и стегната;

- променя се общият изглед на тялото - отслабват бедрата;

- тонизира се кожата.

Дрениращ лосион за сутрешно третиране

Съдържа:

- екстракт от арника - изглажда неравностите;

- кофеин и дипрофилин - стапят излишните мазнини;

- масло от кипарис - тонизира кожата;

- силициев комплекс - стимулира дренирането на излишните течности.

Като цяло този лосион подобрява циркулацията в третираните зони и ускорява извеждането на течности. Така оказва отслабващ ефект.

Крем с оформящ ефект за вечерно третиране

Съдържа:

- кофеин 6%;

- органичен силиций - ускорява дренирането на течностите, стимулира синтеза на колаген и така подобрява кожната текстура;

- екстракт от зелен чай, бръшлян и кафяви водорасли.

Този крем ускорява разграждането на мастните депа и дренажът на излишните течности. Стяга същевременно и кожата.

Начин на употреба: Сутрин (дрениращ лосион) и вечер (отслабващ крем) върху почистена и ексфолиирана кожа, с кръгообразни масажни движения. За по-голям ефект продуктите се ползват минимум 2 месеца в комбинация с подходяща диета и двигателен режим. Подходящи са и за стягане на кожата след антицелулитни терапии.

  1. Stop Cellulite Day Activator - Стягащ гел за тяло против целулит за дневно третиране  флакон 200ml - 79.20лв. "Бабор" Германия

Съдържа:

- кофеин;

- масло от сладък бадем;

- екстракт от семена на памук;

- сок от алое.

Комплексът от активни съставки стимулира изгарянето на мазнините и предотвратява оформянето на нови мастни депа.

Кожата става гладка и стегната.

Не е подходящ за бременни - съдържа кофеин!

  1. Stop Cellulite Night Repair - Стягащ лосион за тяло против целулит за вечерно третиране  флакон 200ml - 79.20лв. "Бабор" Германия

По-богат лосион за тяло, който стяга съединителната тъкан, реорганизира колагеновата мрежа и изглажда неравния кожен релеф.

Съдържа:

-  масло от сладък бадем;

- масло от шеа;

- масло от авокадо;

- масло от гроздови семена;

- сок от алое.

Това е продуктът, подходящ за бременни!

Начин на употреба:

Сутрин (стягащ гел) и вечер (стягащ лосион) върху добре почистена и ексфолиирана кожа, върху проблемните зони с кръгообразни движения.

  1. Vita Gold 3 in 1 - Разтворимо кафе за идеална фигура  10бр. пликчета -  10.40 лв.

Витаголд 3 в 1 е хранителна добавка за жени с наднормено тегло и целулит. Има вкус и аромат на качествено разтворимо кафе, което подпомага за трайното избавяне от излишните килограми, запазвайки организма бодър и в добра кондиция. Спомага за стапянето на мастните депа в тялото, включително и целулита, и използването им за енергия, без да намалява мускулната маса.

При ежедневна употреба зарежда организма с енергия, укрепва мускулатурата, повишава имунитета, както и психическите, и физическите възможности на жени, подложени на диета.

Съдържа:

- разтворимо нес кафе;

- суха сметана;

- разтворими фибри (инулин);

- CLA-комплекс (свободни мастни киселини);

- сух екстракт от зелен чай;

- сух екстракт от жен-шен;

- L-карнитин.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки!

Начин на употреба: 1-3 пакетчета дневно, 15 мин. преди хранене. Курс - 2-3 месеца, с почивка от 1 месец.

  1. Talia-Tripple Effect (Probiotic - Anti-age - Slim) - Хранителна добавка с тройно действие за регулиране функциите на стомаха, контрол на теглото и подобряване състоянието на кожата.  10бр. пликчета - 9.80лв.

Талия благоприятства възстановяването на имунната система. Редуцира стомашно-чревните проблеми и нормализира чревната флора. Подобрява чревната абсорбция на важните минерали. Подпомага контрола на теглото, намаляването на целулита и регулирането на холестерола.

Талия способства свързването на свободните радикали. Стимулира процесите на клетъчно и тъканно обновяване, синтезът на колаген и еластин, кожното овлажняване, с което възвръща младежкото излъчване.

Съдържа:

- разтворими фибри (инулин);

- екстракт от кора на ябълка;

- пробиотик (млечнокисели бактерии в спороформа);

- натурален ябълков аромат.

Не се препоръчва на бременни и кърмачки!

Начин на употреба: 1-2 пакетчета дневно в 100 - 150мл вода. Курс - 2-3 месеца, с почивка от 1-2 седмици.

Автор: Живана Дангова,

козметолог

 

 

Сподели: