Архив

Начало | Архив - 2006 | №1 A+   A-

Декември 2006г.


1
На родителите с обич и уважение

Ден след ден, стъпка след стъпка по пътя на живота децата порастват и стават родители. В дните на своето детство не сме се замисляли за действията на нашите родители. Но идва момент, в който започва да ни вълнува въпросът "Какъв родител ще съм аз?".


Как да изберем курс за бъдещи родители?


Съдържание по категории:
За мама
Бременност
  • Естественото е полезно!
    Женският организъм по време на бременността изпитва сериозно натоварване. Много бъдещи майки понасят трудностите с лекота, но не при всички е така. В тези случаи бременната се нуждае от помощ.
  • Как да изберем курс за бъдещи родители?
    Има ли смисъл от посещение на курсове за бъдещи родители? Вече все повече бременни жени си задават този въпрос. От една страна, природата си знае работата и няма смисъл да се дават пари за занятия, които само ще подтвърдят общоизвестнитe истини.
За бебчето
За детето
Развитие
  • Времето, що е то?
    Когато аз бях дете, имах време за всичко. И на моите приятелки също им стигаше.
  • Като по ноти!
    Първият и най-съвършен музикален инструмент, с който се запознават децата, е гласът на майката, нежно припяващ детски песнички. Все пак, би било грешка да се смята, че за едва родилото се бебче е недостъпна и другата, по-сложна музика.
Детска психология
  • ОТСТЪПЕТЕ !
    Ако детето ви не може да се нарече тихо, а точно обратното - то е активно, темпераментно, обича да прави пакости (да плюе храна или да се разплаче без повод), силите ви сигурно са се изчерпали.
Полезно
Тя и Той
  • РОДАТА НЕ СЕ ИЗБИРА
    Тя не понася неговите родители. Него го дразнят постоянните й упреци. Често “без вина виновни”, родителите са причина за раздори в младото семейство.
Вкусно и полезно
  • Вредните
    Топ 4 на продуктите, вгорчаващи живота на майките.
Семейно здраве
  • Антибиотиците за / против
    По произход антибиотиците са “англичани”. Британският микробиолог Александър Флеминг случайно оставил парче хляб до стъкленица със стафилококови бактерии. Лондонската влага набързо превърнала забравения хляб в зеленикаво бяло, неапетитно нещо, което убило