Архив

Начало | Архив - 2009 | №26 A+   A-

Януари 2009г.


26
Жените, които имат какво да правят

Един мой познат ги нарече "жени, които нямат какво да правят". Тогава много му се ядосах и продължавам да му се ядосвам, въпреки, че беше преди повече от две години. Защото въобще не е прав!

През това време тези жени направиха още много неща и продължават. Те са различни, отдали са се на дейности на различни поприща, но са обединени от идеята за промяна към по-добро. Част са се посветили на помощ за децата, отглеждани в домове. Други се борят за социалното положение на всички нас, родителите, за да може да отглеждаме децата си в по-добри условия. Има и още, които искат промяна в здравните грижи за бъдещите майки.

Те са различни, но всички са майки, съпруги, професионалисти в своята област. Имат ежедневието като всяка друга жена - забързано, ангажирано, обременено от грижи. И въпреки това намират време и сили да се занимават с различни благородни каузи. А никак не им е лесно. Срещат неразбиране, постоянно търпят критики, а понякога и обиди. Търпят и лишения - лишават децата си от внимание, лишават се от свободно време, прекарано с приятелки на кафе или с дистанционното пред любимото предаване, лишават се от сън, за да подготвят поредната инициатива.   

Аз не съм като тях. Опитвам се да помагам с каквото мога и когато мога, но не съм така отдадена. Възхищавам им се. Някои ги познавам добре, други само бегло, болшинството не съм ги виждала никога. Но това не ми пречи да ги уважавам за идеите им, за усилията, които полагат, за себеотдаването, за куража им. Те са жените, които имат какво да правят!

 
Съдържание по категории:
За мама
Бременност Раждане Здраве
 • Кисти на яйчниците
  Много жени се ужасяват от комбинацията киста на яйчника и бременност. Въпреки това кистите не са много често срещано явление през бременността.
За бебчето
Здраве Lifestyle
 • Режимът на детето
  До неотдавна волностите по отношение на детския режим се считаха за недопустими.
 • Проговарянето
  „Кога ще проговори? Кога ще чуем заветното „мама” ?” Първо мъничето изправя гордо вратле, после от коремче се обръща по гръб, после от гръб по корем, започва да сяда, да пълзи, започва да се храни с пюре, първото зъбче...
За детето
Развитие Детска психология
Полезно
Нашият дом Отдих и туризъм Тя и Той Вкусно и полезно
 • Полезно и вкусно: Авокадо
  Колко от вас редовно имат на трапезата си авокадо? Предполагам повечето, така както и аз самата, почти или никак не употребяват тази храна, за която дори не са сигурни плод ли е, или зеленчук.
Семейна красота Семейно здраве
 • Упражнения за гърди
  Защо трябва да правим упражнения за гърди, когато всички знаем, че те не са мускули и с тренировки на тях не може да се влияе.
Родителска практика