Архив

Начало | Архив - 2008 | №25 A+   A-

Декември 2008г.


25
Време за приказки

"Бързам, нямам време" - думите от популярната песен са се превърнали в историята на нашия живот. Вихърът на ежедневието ни засмуква с все по-голяма сила, а ние бързаме все повече и повече в стремежа си да отхвърляме задача след задача, постижение след постижение.

Преди много години една възрастна жена ми каза, че за всяко следващо поколение времето лети все по-бързо. Недостигът на време е проклятието на бъдещите поколения. Не знам как ще бъде за децата ни, но за нас определено е така.

И ето че наближава краят на годината. Дали празнуваме Коледа и/или само Нова година не е определящо. Важното е, че това е моментът, в който всички забавят обороти, поспират, поемат въздух и се оглеждат. Духът на празника ни обгръща.

Но празничната еуфория не е само препускане по магазините сред тълпата, излязла да пазарува, подреждане на тежки празнични софри или гледане на любими стари или нови филми по телевизията. Всички празници са прекрасни, но тези са и особени. Те са време за равносметка, време за планове и мечти. Време за подаръци, с които да зарадваме любимите си хора, време за приятни вечери с близки и приятели, време за забавни игри и изживявания с децата ни. Приказно време. Или време за приказки.

Добри приказки, от които ти става топло на душата. Приказки, които ще се запомнят и които децата ни, може би, ще продължат да разказват.

В приказките е различно. Не времето лети с шеметна скорост, а шейната на белобрадия старец с подаръците. Вихърът е само снежен и единствената му задача е да постели бяла покривка за празника. Добрите желания се изпълняват, надеждите се сбъдват.

Пожелавам ви наближаващите празнични дни да се превърнат във време за вашите приказки!

Весели празници!

 
Съдържание по категории:
За мама
Бременност
 • Връщане на цикъла
  Кога се завръща месечният цикъл след раждането? В един момент този въпрос застава на дневен ред.
 • АМНИО- какво?
  Амниоцентезата е процедура, при която малко количество околоплодна течност се взема от околоплодния сак (амниотичния сак), в който се намира плодът през бременността.
 • Танцуващата бременна
  До преди месец сте се вихрили на дансинга, но сега вече сте бременна и се страхувате, че движението може да бъде опасно.
 • Бременността в цветове
  Те са навсякъде около нас. Обгръщат ни, радват сетивата ни. Крият в себе си неподозирана сила. Цветовете.
Здраве
 • Рак на шийката на матката
  Знаете ли, че ракът на шийката на матката по честота е второто заболяване, след рака на гърдата, което засяга жените по цял свят?
За бебчето
Здраве Lifestyle
 • Негово величество – хаосът
  Иска ни се вкъщи винаги да е чисто. Обаче, докато детето е още малко, често, оглеждайки се наоколо, ние въздъхваме: какъв безпорядък! Но какво можем да направим?!
 • Игри за координация
  Шестмесечният мъник е готов да развие бурната си активност и, разбира се, да въвлече в това и мама.
 • Играчките за вана
  Надали има човек, който да не е имал гумено патенце като дете, което през първите години от живота му е „живеело” в банята, но с времето е станало неизменен спътник в игрите навсякъде.
 • Във вашите ръце!
  Сигурна съм, че всеки родител, преди да стане такъв, си е казвал: „Аз няма да разглезвам своето дете!“...
 • Вторник,17,30 ч.!
  Часът и денят на раждането могат да повлияят на характера и темперамента на детето. Наистина?!
За детето
Развитие
 • Епоха на консуматора
  В съвременното общество играта има обучителен характер и е важен резултатът, за общуване често не може и дума да става, защото игрите са в електронен вид или са адаптирани строго към индивидуалните нужди на всяко дете.
 • „Излезе ми ечемик“
  При децата често се появяват ечемици. Те измъчват и тях, и родителите им. Ечемикът се появява като изневиделица и изчезва за няколко денонощия, при правилно лечение. Но какво всъщност предизвиква неговата поява?
Детска психология
 • Детето - вълк в овча кожа или лъв със заешко сърце
  Що за човек ще стане детето ни – жизнерадостен, инициативен, решителен, отговорен, мрачен, необщителен, нерешителен, безотговорен, зависи както от гените му, така и от средата, в която расте, от начина, по който го възпитаме, от отношението ни към него и
 • Вярвам в Дядо Коледа!
  Дядо Коледа, известен по света още като Санта Клаус, Свети Никола, Крис Крингъл и Дядо Мраз, е едновременно исторически и митологичен герой, чието име се свързва с носенето на подаръци на Рождество Христово.
Полезно
Нашият дом Отдих и туризъм
 • „Малката русалка” - Дания
  Пътешествие в Дания..., тази приказна страна може да ви донесе много удивителни открития и дори не е важно в кой месец от годината ще я посетите.
 • Къде ще почиват звездите?
  Приближаващите празници изпълват с трескаво очакване всички. Звездните семейства, особено тези, в които има малки деца, не правят изключение от правилото и признават, че с нетърпение очакват Коледа и Нова Година.
Вкусно и полезно Семейна красота
 • Специален подход
  За съжаление, чувствителната и склонна към раздразнение кожа при бебетата днес не е рядкост. Именно за нея има предназначени специални хипоалергенни козметични средства.
 • „Докторе, кожата ми е мазна!”
  Какво трябва да знаем за кожата?
Семейно здраве Родителска практика
 • Свещник
  Днес ще ви предложим изработка на свещник, облицован с моделин - приятен начин да упражните нова арт-техника и да се сдобиете с красив аксесоар за романтични вечери.
 • От раждането до училище ДЕТСКИЯТ ПОДАРЪК
  Подаръците за децата винаги са „на мода”.