Архив

Начало | Архив - 2009 | №34 A+   A-

Септември 2009г.


34
Началото на сезона

Според календара годината започва на 1 януари. Животът обаче има друго мнение по въпроса. Според него началото на годината е през септември.

Живееш си безгрижно и нехаеш кога свършва и кога започва годината. До един момент, когато - „Бам" - тръгваш на ясла, градина или училище. От този момент през следващите 12-15 години всяка година именно през септември правиш нова крачка нагоре по стълбата на живота. Мислиш си, че абитуриенският бал прекъсва тази традиция, но всъщност и при следването ритъмът се запазва същия. Но и с края на ученето нещата не се променят много. Годината се дели до годишния отпуск и след него. И даже точно вие да почивате в друго време, всичко наоколо сякаш замира.

Докато август е бавен, спокоен, мързелив, то през септември животът започва отново, набира скорост,  докато не достигне обичайната си забързана рутина. Настава време да се върнем към ежедневието, да се заемем с обичайните и с отлаганите неща, но вече с нови сили, заредени с енергия от добре изкараната почивка. Стартира новият сезон в театъра „Живот".

 
Съдържание по категории:
За мама
Бременност
 • За красива и бяла усмивка
  „Едно дете – един зъб” – така казваха нашите баби. Съвременната наука обаче е способна да измени установените представи.
 • Шарка по време на бременност
  Когато става въпрос за бременна жена никой не остава равнодушен относно шарката, дори и да знае, че има такива, които не вредят на плода в утробата на майката.
 • „Скъпи, искаш ли... 2 в 1?” или кaк да съобщя, че съм бременна
  В живота на всяка жена има моменти, които зависят изцяло от нея – за да бъдат наистина специални и незабравими… Особено ако вложи повече изобретателност, чар и женско умение. То е като с подаръка – най-важен е начинът, по който се поднася.
Раждане
 • Преждевременно раждане
  Нормалната бременност продължава около 40 седмици. Често, обаче, се случва бебето да не „дочака“ поставения срок. Защо се случва преждевременното раждане, как протича и с какво е опасно?
Здраве
 • „Тихият крадец” ОСТЕОПОРОЗАТА
  Остеопорозата е състояние или болест, при която костите губят калций, стават по-крехки и по-малко плътни, деформират се и е възможно по-лесно да се счупят.
За бебчето
Здраве
 • Възстановителен режим
  Лекарите използват термина „дисбактериоза”, когато говорят за измененията в микрофлората на храносмилателната система. Това още не е заболяване – само отклонение от нормата.
Lifestyle
 • Училище за аромати
  Сред основните пет сетива обонянието се намира далеч от първото място. А това е абсолютно незаслужено. Със сигурност приятният мирис за бебето е източник на положителни емоции.
За детето
Развитие
 • Малък крадец?!
  Един ден вашият мъник се прибира вкъщи с чужда играчка... „О, детето ми е клептоман!” – скубете си косите с едната ръка, а с другата нашляпвате „крадльото”. Запазете спокойствие: рано е да поставяте диагнози.
 • Училищна треска
  Вашето малко слънчице вече е голямо. То ще е първокласник. Тръгването на училище е изключително вълнуващо събитие както за децата, така и за родителите.
Детска психология
 • Страх и кошмари
  Страхът и безпокойството са нормални човешки реакции, които се грижат за нашето оцеляване и самопредпазване от рискови или неразумни ситуации.
 • Как да пожелаем лека нощ?
  4 причини, защо е важен ритуалът преди заспиване
Полезно
Нашият дом
 • Мебелите, които растат заедно с вашето дете
  Децата растат и технологиите се променят. Компютрите започват все повече да навлизат в ежедневието на човека.
 • Мебелите - отвътре и отвън
  Най-вероятно ви си е случвало, когато отидете в магазин за мебели, за да си изберете стол, маса, шкаф или някаква друга мебел, да се взирате неразбиращо в съкращенията, изписани срещу материала, от който те са направени. Тези странни абревиатури всъщност
Отдих и туризъм Тя и Той Вкусно и полезно
 • В люлка от шушулка
  Грахът е една от първите култури, познати на човека още в праисторически времена
Семейна красота Семейно здраве
 • “Плувай” на брега
  В края на това лято ви предлагам една много приятна програма, вдъхновена от морския бриз, горещия пясък и разбиващите се вълни. Упражненията в нея ще държат тялото ви в кондиция и духа ви свеж чак до следващия плажен сезон.