Архив

Начало | Архив - 2007 | №5 A+   A-

Април 2007г.


5
От редактора

Уважаеми читателю,

Тази зима беше щедра към нас и независимо от осъзнатите последици, вследствие на глобалното затопляне, се зареждаме с пролетно настроение необичайно рано.

В календара на българина най-значимият пролетен празник е Великден. Особеното очарование на този празник е свързано не само с уханието на козунаци и цветната феерия от писани яйца, но и с онази светла идея за Възкръсването - на Бога и природата. Тези празнични дни провокират изявата на онези добродетели, които някога наричахме пословични за нашия народ. Милосърдието и състраданието, способността да съпреживееш чуждата болка и да подадеш ръка на нуждаещия се - навреме и безкористно.

Нека през този месец, белязан от символиката на Възкръсването на доброто и святото, да намерим време в забързания си делник за разговор с детето си. Нищо, че е още в утробата ни или е мъниче, което още не ни е нарекло „мамо". Нищо, че е още малкото ни съкровище, отворило любопитните си за света очи. Нека му разкажем приказка за раждането на един нов свят, в който тържествуват красотата и хармонията! Свят, в който светлите надежди на големите хора се сбъдват. Свят, в който човекът ще може да осъществява мечтите си и ще вярва в чудесата, защото те ще му се случват.

Нека се опитаме да надникнем в душицата му и да го убедим, че му предстои красиво пътуване, наречено „живот". И щом сме заедно, това пътуване ще бъде невероятно приключение. Предизвикателствата на пролетта и омаята на лятото, зрелостта на есента, и вълшебството на зимата ни очакват, за да ги споделим.

Нека погалим рожбата си и й кажем, че я обичаме, защото няма по-голям дар от любовта. Само когато възкресим или разгорим пламъка на най-истинското чувство в сърцата си, ще можем да живеем в мир със себе си и с онези, с които съдбата ни е отредила да споделяме дните си. Не всеки ден е Великден, но всеки Великден може да ни дари с усещането, че сме белязани да творим живот и да се радваме на децата си. За да е топло в душите ни всеки нов ден. До следващия Великден!

 
Съдържание по категории:
За мама
За бебчето
За детето
Полезно