Архив

Начало | Архив - 2011 | №61 A+   A-

Декември 2011г.


61
Молитва

В края на декември честваме един от най-важните християнски празници - Рождество Христово. Като слабо религиозна натура си мисля, че на рождения Му ден нашите молитви достигат до Него някак по-лесно. И така, да се помолим!

За здраве, защото е безценно и без него всичко друго се превръща в нищо.

За спокойствие, защото в днешно време е с висока стойност, тъй като е рядко срещано и трудно достъпно.

За мир и разбирателство, защото противното води до разруха - емоционална и физическа.

За любов, защото тя е тази, която озарява сивото всекидневие с искряща светлина.

За успех, защото стремежът към него е силата, която ни тласка напред.

Надявам се да чуе молитвите ни и новата година да бъде не просто много по-добра от тази, а много пъти по много по-добра от тази.

Весели празници!

 
Съдържание по категории:
За мама
Бременност
 • Раждане в МБАЛ „Троян”
  Казват, че каквато е природата в един край, такива са и хората. При чепати скалисти хълмове, разбран човек не може да се роди. Вероятно има доза истина. Що се отнася до великолепието на троянския Балкан, е абсолютно сигурно, че то се е отразило на хората.
 • Редукция при ин витро оплождане
  Обикновено, когато видим на улицата жена, бутаща количка с близнаци (да не говорим с тризнаци), си казваме „а, ин витро". Просто защото в информационното пространство от години витае схващането, че от ин витро задължително се раждат многознаци, но защо -
Раждане
 • 9 мотива на сънищата през 9-те месеца
  Бременните жени стават много чувствителни към измененията, които настъпват както в телата им, така и в душите. Това се отнася и до съновиденията. Те стават ярки и запомнящи се, причудливи и доста плашещи. Какво най-често сънуват бременните и защо?
Здраве
 • Кожата през зимата
  Зимата е много труден и „стресов" период за кожата. В този период по-често се появяват и проблемите с грижата за нейното деликатно състояние. Тя става суха, грапава, склонна към раздразнения и зачервяване.
 • Как да запазим добра форма по празниците
  След дългия коледен пост продължителните празници са сериозно изпитание за добрата ни физическа форма. Преяждането става устойчив навик от Рождество до Нова година и почивните дни около тях, почти всички от които са именни. Тогава буквално ставаме от една
 • 10 причини за забавяне на менструацията
  Честито, бременна сте! Или не? Ако не сте бременна, тогава какво се случва, когато менструацията се бави? Ако цикълът ви закъснява, е възможно да има много причини. Ето някои от тях.
 • Профилактика на: Черни точки, вън!
  Мислите, че черните точки са само неприятен спомен от тийнейджърските ви години. И точно в този момент се поглеждате в огледалото и виждате една... две, е-е-е три вече е безобразие!
 • 10 проблема в първите 10 дни
  Първите 3 до 5 дни след раждането обикновено минават в послеродовото отделение, където във всеки един момент можете да извикате лекар или акушерка на помощ. Този факт ви дава усещане за сигурност.
За бебчето
Здраве
 • Коледа е!
  Празниците могат да бъдат прекрасни и с комплектите за най-малките.
 • Грижа от първия ден
  Когато ви изпишат от родилното отделение, имате желание единствено всичко вкъщи да е подредено така, че да прекарате първите месеци от майчинството си в хармония със своето бебе. Много често обаче проблемите се оказват повече от спокойните моменти.
 • 9 въпроса за ОВИ
  Всяка майка знае съкращението ОВИ - остра вирусна инфекция. Тя има много симптоми и се появява често, особено при малките деца и особено през зимата. Предлагаме ви отговори на най-важните неща, които трябва да знаете за ОВИ.
 • Кашлицата
  Зимният период държи нащрек всички майки, които се оглеждат като гладни вълци в снежната гора за шум от заблудено зайче. Ролята на заблуденото зайче се изпълнява от хлапетата, а шумът е онази упорита кашлица, която може да се промъква едва забележимо, но
 • Конюнктивит при децата
  Всеки родител всекидневно се вглежда в очите на своето дете и там търси отговори на въпросите, които го вълнуват, или просто вижда себе си като дете. Все така, вглеждайки се обаче в тях, понякога може да види не отговори и не себе си, а зачервени клепачи,
Lifestyle
 • Шестият месец на бебето... в цифри
  Животът с бебето е приключение - вълнуващо, непредсказуемо, неописуемо! От друга страна, цифрите са статистика - суха, точна, ясна. Комбинирането на тези две противоположности даде следния резултат.
 • ЕБХ или чисто и сухо бебешко дупе без пелени
  Какво се крие зад абревиатурата ЕБХ? Това е метод за отглеждане на бебето без пелени или „Естествена бебешка хигиена", метод, използван от самото съществуване на човешкия род.
 • Първата Коледа
  Първата Коледа, а след нея и Нова година са звезден миг в живота на детето (или по-скоро на родителите). Дори ден след празника да не си спомня нищо, добре е мама и тати да са се погрижили освен за бляскавата вечер и за заснемането на поне два носителя на
 • Да повишим лактацията
  Природата ни е създала така, че първото нещо, за което мислим като майки, е как да нахраним отрочетата си. Както е при всички бозайници, ние също даваме най-ценното на децата си - мляко, произведно от нас самите.
За детето
Развитие
 • Най-страшният кошмар: детето го няма!
  Не може да не сте се губили като малки. Може би още помните сълзите в очите на майка си в мига, когато ви сграбчва и притиска неистово към гърдите си... Сега вие сте майка.
 • Играчките, които говорят
  Играта не е просто „рутинна работа", която детето извършва поради възрастовите си особености. През играта то получава знания за заобикалящия го свят, учи и съответно се подпомага формирането на неговата личност в емоционалната, физическата и социалната с
Детска психология
 • Най-популярните детски капризи
  Спомням си, когато все още нямах деца и видех пищящо хлапе на улицата, си казвах: „Тази жена толкова ли не може да си възпита детето, а го оставя да се държи по този начин?".
Полезно
Особености в развитието Нашият дом
 • С цвят на празник
  Всеки празник е чудесен повод да се събере семейството около масата. А през Коледните празници трапезата е основна част от традиционните обреди. Те започват с нареждането на вечерята за Бъдни вечер и завършват три дни по-късно на Стефановден.
Отдих и туризъм Тя и Той Вкусно и полезно
 • Ухае на българска Коледа
  Рецепти
 • Баница
  Баницата „царува" на трапезата през всички сезони. Кулинарната фантазия на българина твори какви ли не - сиренява, зелник, клин, млин, тиквеник, млечница, благи, месна или постна...
Семейно здраве
 • 13 съвета за безупречен сън
  За болките в гърба обикновено се оправдавате с некачествения матрак. За целодневната ви сънливост пък е виновна смяната на сезоните. А късното лягане е причина номер едно за лошото ви настроение.
Родителска практика