Архив

Начало | Архив - 2012 | №73 A+   A-

Декември 2012г.


73
Празнични истории

Като малка прозорците ме омагьосваха. Пленяваха ме загадъчният им блясък и начинът, по който постоянно се променят. Как искрят заедно със звездите в ясното пролетно небе, как трептят като светулки в знойните летни вечери, как се сливат с жълто-оранжевите багри през есента. Най-любими обаче ми бяха прозорците през зимата. Когато натрупалият сняг завива первазите с дебел пухкав юрган, а зад него се гушат разноцветните лампички на празничната украса. Тайнствеността на проблясващите в мрака прозорци провокираше детското ми въображение да измисля невероятни истории, които се крият зад всеки от тях. Благодарение на безгрижното ми детство и веселата предпразнична атмосфера историите винаги бяха вълшебни като добрите приказки с щастлив край.

Като възрастни ние сме тези, които създаваме историите зад своя прозорец. Те вече не са въображаеми, а напълно реални. И от нас зависи какви истории ще носят в спомените си децата ни. Дългите зимни вечери до коледната елха ни дават възможност да създадем истории за приятните моменти с любимите хора, за топлотата и уюта на дома, за звънкия смях от веселите детски игри...

 

Пожелаваме ви незабравими празнични истории!  

 
Съдържание по категории:
За мама
Бременност Раждане
 • Пионери на съвременното раждане: Фернанд Ламаз
  Дишай!
 • Да се появиш нормално при увита пъпна връв
  Оказва се, че само допреди десетилетия тази тема изобщо не е била актуална. За увита пъпна връв и развиването на концепции, отнасящи се до вида на родоразрешението при такава, никой лекар не е говорел просто защото не е имало ултразвук.
 • Болка трябва да има
  Всичко, абсолютно всичко в процеса на раждане се ръководи от болката. Лекарите настрана, моля! Бъдещите майки се интересуват само от едно нещо - ще има ли болка. Може да звучи лигаво, но тази тема вълнува изключително много жената, застанала на прага на р
Здраве
 • Профилактика на целулита
  Сигурно първата ви мисъл е, че сме объркали сезоните. Дотолкова сте свикнали да получавате антицелулитни препоръки само през лятото. Да, но от опит знаем, че тогава обикновено вече е късно за тях. Ето защо ви препоръчваме да започнете профилактиката точно
 • Пародонтозата – убиецът на красивата усмивка
  Пародонтозата (пародонтитът) е второто най-разпространено стоматологично оплакване след кариеса, но за разлика от него не поразява самия зъб, а околните тъкани. В напреднал стадий засяга основата на зъба, а накрая - и костта.
За бебчето
Здраве Lifestyle
 • Езикът на вашето бебе
  Тъй като то не може да говори и съответно – да каже какво му има, какво иска и мисли, може само да ви го покаже. И го прави!
 • Правилно ли го люлеем
  В корема на майка си бебето се люлее почти денонощно в рамките на девет месеца. Тези движения започват да му липсват веднага след раждането. Защо ни учат да не люлеем бебетата си? Вредно ли е това за тяхното здраве или за тяхното възпитание?
 • 10 креативни (и евтини!) идеи за подарък за вашето пораснало бебе
  С наближаването на празника предколедната треска обхваща всички, но най-вече родителите на малки деца.
За детето
Развитие Детска психология
Полезно
Особености в развитието Нашият дом
 • Да подредим пъзела
  Мебели за игра и сериозни работи
 • Еко Коледа
  За повечето от нас коледните празници са най-любимото време от годината: у дома царят уют, веселие и усещане за близост; улиците са изпъстрени със светлини и хора, а витрините на магазините примамват с невероятни идеи за подаръци и декорация.
Отдих и туризъм
 • Коледа + Виена = ВНЛ*
  Празнична Виена – класика и сигурно място в топ 5 на коледните дестинации! Дори да не ни посрещне с пухкав и стелещ се като в анимационно филмче сняг, австрийската столица спира дъха с онзи празничен дух, който ни кара толкова да обичаме декември.
Тя и Той Вкусно и полезно Семейна красота
 • Маски долу!
  Какво трябва да знаем за продуктите за демакиаж
Семейно здраве Родителска практика