Архив

Начало | Архив - 2013 | №76 A+   A-

Март 2013г.


76
Представяме ви... ГОЛЯМОТО СЕМЕЙСТВО

Познавате ли многодетни семейства? Или може би самите вие сте създали или отраснали в такова? Дали знаете, или само предполагате колко проблеми наистина, но и радост има в едно семейство с много деца?

Да имаш повече от три деца в България е рядкост, лукс, вълшебно преживяване, грешка, лудост, безотговорност... квалификациите са много и различни в зависимост от отношението на страничния наблюдател или участник в тази весело-трудна-мила история.

Всички тези противоречиви настроения и „присъди" за многодетните семейства у нас, както и драстично ниските цифри относно раждаемостта на българките, ни провокираха да стартираме нашата нова инициатива - национална кампания за популяризиране у нас на многодетния семеен модел, под наслов „Голямото семейство".

В инициативата могат да се включат всички български семейства с три и повече собствени или осиновени деца без оглед на тяхната етническа, религиозна или социална принадлежност.  Участващите многодетни семейства могат да се самономинират, както и да бъдат предлагани за номинация от свои роднини, близки или приятели. Важно е да отговарят на някои задължителни критерии (повече информация - на страниците на списанието, фейсбук и нашия уеб адрес), и да съдържат кратко представяне с текст и снимков материал плюс аргументация защо това семейство се предлага за участник в конкурса.

На 15 май - Международния ден на семейството, на тържествена церемония и пресконференция ще излъчим победителите в тази уникална по рода си надпревара, като междувременно запазваме в тайна всички съпътстващи инициативата изненади и прояви.

Станете част от „Голямото семейство", като участвате, номинирате свои приятели или просто следите с интерес развоя на проекта. За да се убедим накрая всички, че за България надежда има и тя е в нейните деца! Колкото повече, толкова повече!

Организатори на кампанията „Голямото семейство" са сп. „Кенгуру" и фондация „Искам бебе" със сътрудничеството на клуба на многодетните родители „Пълна къща" към асоциация „Родители" .

 
Съдържание по категории:
За мама
Бременност
 • Бременността в цифри
  ДЕВЕТИ МЕСЕЦ
 • Бременна и сама ≠ бременна и самотна
  „И сам воинът е воин" или „Гръм от ясно небе"
 • Ще мога ли да обичам бебе №2?
  Вашето бебе е най-голямото щастие и богатство за вас. Осмисля целия ви живот и буквално се е превърнало в център на личната ви вселена. В един момент обаче решавате, че искате да увеличите семейството си, или пък забременявате случайно.
 • Рано е
  Преждевременно отлепяне на плацентата
 • 10 супер храни за здравословна бременност
  Бременна сте и постоянно ви се хапва нещо? В същото време се измъчвате дали това, което ядете, е полезно за бебето в корема ви...
 • Моят гинеколог – д-р Стефан Гамишев, Бургас
  Дойде време и за „най-добрия град за живеене" - Бургас, като място за поредната ни среща в рубриката, представяща водещи специалисти - акушер-гинеколози. Тя е с д-р Стефан Гамишев, популярно име сред бременните жени в морския град.
 • 10 полезни храни за здравословна бременност
  Бременна сте и постоянно ви се хапва нещо? В същото време се измъчвате дали това, което ядете, е полезно за бебето в корема ви... Ако тези размисли и страсти не са ви чужди, може би имате нужда от малко напътствия в храненето.
Раждане
 • О, БОЖЕ!
  Знаците, които ни подсказват, че бебето е на път
Здраве
За бебчето
Здраве
 • 6 мита за разтворимите каши
  Начинът за приготвянето им е невероятно прост – отваряш кутията, сипваш, заливаш с вода или мляко, разбъркваш и готово – бързо, вкусно и полезно ястие за захранване на вашето бебе.
 • ЗА и ПРОТИВ Биберон залъгалка
  Добре ли е да даваме на бебето залъгалка и ако да – колко често и за колко дълго?
 • Кърмаческа стачка
  Вашето бебе, което досега е сукало чудесно и с ентусиазъм, изведнъж отказва категорично гърдата, плаче и е много нещастно.
 • Тремор при новороденото
  През първите месеци от живота на новороденото движенията му често изглеждат странни, изненадващи и дори стряскащи за младите родители.
 • Капризите на Баба Марта
  Да опазим здравето на детето през най-променливия месец от годината
Lifestile
За детето
Развитие
 • Какво пречи на правилния говор при децата
  Нарушението, свързано със звукопроизносителната страна на речта се нарича дислалия. Тези деца са с нормален слух, със съхранен интелект, с езикови умения, отговарящи на каледарната възраст.
 • Домашни игри и забавления от едно време
  Ще се отрази прекрасно на взаимоотношенията ви с децата ако, стоейки си вкъщи през зимните вечери и уикенди, организирате домашни игри и забавления – те ще са доволни и усмихнати, а и за самите вас ще е разтоварващо.
Детска психология
 • Наказанието – дали и как?
  Една от най-горещо дискутираните в родителските форуми теми си остава тази за възпитанието на децата.
Полезно
Отдих и туризъм Вкусно и полезно
 • Бульони, супи
  Рецепти
 • Ода за домашния бульон
  В основата на всяка апетитна супа или вкусен сос стои бульонът. Колкото и да е изкушаващо в супермаркета да посегнем към рафта, където са наредени различни видове кубчета и пакетчета, няма нищо по-ароматно и полезно от домашния бульон.
Семейно здраве Родителска практика
Новини