Архив

Начало | Архив - 2007 | №8 A+   A-

Юли 2007г.


8


Лято е. Да му се насладим, защото е само веднъж в годината. В безгрижието на морските емоции, в спокойствието на планинската омая или в поуталожената еуфория на големия град ще бъдем отново заедно.

Ако сте бременна и жадувате за морето, но имате своите опасения и въпроси, разлистете списанието ни. Ще получите отговорите.

Ако искате да научите нещо повече, за т. нар. „култура на спане", за да изградите у детето си навици за спокоен и здрав сън, рубриката ни „Възпитание" ще ви помогне.

Ако изборът на парфюм за вас не е рутинно действие, а начин да подчертаете своята индивидуалност, потопете се в словесното тайнство на ароматите.

Родителската ни практика е вашият пътеводител в избора на възможности за мястото на децата ни по време на летния отпуск.

Скъпи читатели, желаем ви незабравимо лято, където и да сте. Сезонът на отпуските ни предоставя нови възможности да се отдадем на децата си. Да съпреживеем емоциите им, да общуваме по-пълноценно и да се наслаждаваме на общите ни мигове лятно вълшебство.

Лято е!

 
Съдържание по категории:
За мама
Бременност
 • 5 мита за бременността
  Току що сте разбрали, че ще си имате бебе! От какво трябва да се лишите и от какво да се въздържате? В тази статия са изведени повечето митове за въздържанието по време на бременността и медицинските факти, които опровергават тези митове.
 • Ах, морето – когато съм бременна
  Настъпи ли лятото, в съзнанието на всеки от нас започва да изплува една единствена мисъл - МОРЕ! Сякаш в ушите ни зазвучава песента на Тони Димитрова „ Ах, морето ...".
Здраве
 • Тайнството на ароматите
  Когато искаме да ни забелязват, да сме различни и да ни помнят, неминуемо посягаме към парфюма. Ароматът, който оставя отпечатък в съзнанието на всеки...
 • Сауната – ефектът „3 в 1“
  Да се поглезиш в днешно време не е грях, особено когато това дава възможност да се погрижиш за здравето си. Днес има редица начини, чрез които можем да се почустваме по-свежи, по-привлекателни, по-ободрени, а и най-важното - по-здрави.
За бебчето
Здраве
 • Млечната кухня
  Много майки си задават въпроса „кога е време да запиша бебчо на млечна кухня?" и се страхуват да не пропуснат момента. В този материал ще намерите отговора на специалистите по този въпрос, мнението им относно пълноценното и здравословно хранене, стъпките
 • Бебешки диетични храни
  Диетичните храни за деца със затлъстяване трябва да дават възможност за продължителна употреба, да намаляват теглото, без да имат отрицателно въздействие върху физическото и психическо развитие на децата и да бъдат разнообразни, вкусни и засищащи.
 • Кашата - енергиен източник
  В днешни дни кашата е характерна част от кухнята на някои страни, например Русия и Великобритания. В България традиционно кашата се възприема предимно като храна за бебчета и много малки деца. И, въпреки че ние, възрастните, отдавна сме забравили вкуса на
Lifestyle
 • Бебешки маникюр
  Да направим маникюр на бебето си е цяло изкуство. Всяка майка отначало се притеснява, но с течение на времето става все по-добра и по-добра.
За детето
Развитие
 • Моят пясъчник
  Разходката няма да бъде толкова интересна и емоционална, ако детето не си поиграе в пясъчника. В днешно време децата имат толкова много и разнообразни играчки - музикални и механични, прости и сложни, но пясъкът ги привлича като магнит. Какво толкова инт
Детска психология
 • Лека нощ, деца!
  Малчуганите изразходват много енергия през деня, натрупват много и различни емоции, преживяват нови неща, тичат, играят и така изразходват сили, които се нуждаят от възстановяване. В такива моменти няма по-добър помощник от здравия и пълноценен сън на ваш
 • Малко дяволче вкъщи!
  Трепетното преследване при подрастващите деца е абсолютно нормално. Но как да опазите безстрашното хлапе?
Полезно
Нашият дом
 • Съвети за начинаещия дизайнер
  С нетърпение очаквате момента, когато за първи път ще прекрачите прага на вашия дом с бебето на ръце. И къде ще го оставите? Разбира се, в детската стая. Там то си има и гардеробче, и игрален кът, и спалня. А каква ще бъде неговата първа стая?
Отдих и туризъм
 • Приятен път!
  Лятото е време за пътешествия. Възрастните и децата го чакат с нетърпение: едни се готвят да отидат на село, други - на море, а трети - в екзотични страни. Но всяка почивка започва с пътуване.
 • На лов за забавления
  Децата обичат да играят, да щуреят и да се забавляват. Лятото предлага много възможности за развлечение. Подарете им тези мигове и не пропускайте да се забавлявате и вие с тях! Тези занимания ще ви сближат и ще ви оставят страхотни спомени.
Тя и Той
 • Домашното насилие – Как да се защитим?!
  Днес домашното насилие е световен проблем. През последните години у нас, обаче той придоби застрашителни размери. А истински страшното е, че жертвите го приемат като част от живота си, без да потърсят помощ. Поне докато не стане наистина страшно...
Вкусно и полезно
 • Сладолед, сладолед...
  Подобрява настроението, спасява от летните горещини и засища глада! Какво представлява сладоледът? Може ли да го даваме на децата и от кога?
Семейно здраве
 • Практически съвети
  Съвети за мама, татко, новороденото и от 1 до 8 годинки.
 • Здравето през погледа на хомеопатията
  Стерилитетът е проблем, засягащ както отделните хора, така и обществото като цяло. Той се отразява върху емоционалността, морала и етичните отношения, и възприятия на човека. Ето как този проблем се разглежда от хомеопатията.
 • На тенис!
  В началото на 2005 г. на бул. "Никола Вапцаров" в столичния квартал "Лозенец", непосредствено до София Ленд, отваря врати тенис клуб "Малееви". Той е собственост на известната спортна фамилия, донесла най-големите тенис успехи на България, сестрите
 • Ледена фиеста по време на лято
  Няма как да не се омагьосате от някакво странно чувство, когато попаднете на Стадион „Славия" във вторник от 17.15 до 19.30 часа, където се провеждат тренировките на клуба по фигурно пързаляне „Денкова и Стависки".
Родителска практика
 • VIP въпроси
  Отговарят звездите
 • Лице от корицата: Маги и Боби - винаги заедно
  За нещата извън титлата Мисис България 2003, извън воденето на ежедневно сутрешно телевизионно предаване по канал 'Здраве', извън одумвания престой в една от най- популярните напоследък къщи в България, извън мимолетните неща, които съпътстват човешкия
 • Приемно семейство = любов
  В едно българско село, на няколко километра от Кюстендил, живее едно приемно семейство. С. /майката/ и М. /бащата/ Василеви са приемни родители на 5 - годишната Василена. Те с радост ни посрещнаха в дома си и ни разказаха своята история... с надеждата да
 • Лятна занималня
  Лятото ни предоставя много възможности за забавления и развлечения. Как да оползотворим времето на детето, за да съчетаем приятното с полезното? Тук на помощ идват летните занимални.