Полезно

Новини

Тестове

Начало | Тестове | IQ-тест за бъдещи майки A+   A-
IQ-тест за бъдещи майки

След като минете през този малък тест, не само ще узнаете правилните отговори на въпросите, но и ще получите допълнително много интересна информация.

Със сигурност знаете, че по време на бременността трябва да се откажете от алкохола и цигарите и в същото време трябва да се храните правилно и разумно, без да похапвате в движение. Но доколко сте информирани какво именно и как влияе на здравето на бебчето, кое действително е вредно и без какво не може? Ще ви помогнем да се убедите, че имате достатъчно знания, за да станете щастлива майка на здраво дете.

Този тест е съставен с единствената цел да даде на бъдещите майки стимул за получаване на нови знания в тази важна област, което и означава да повишат своето IQ. Основните източници на тези знания са пет и всеки има своите плюсове и минуси. И само обмислен, спокоен анализ на цялата информация ще ви помогне да се почувствате бъдеща супермама.

Консултация с лекар

+ Квалифицирана информация

- Не винаги е възможен индивидуален подход

Списания

+ Достъпно поднасяне на информацията

- Бъдете внимателни: информацията може да носи рекламен характер

Интернет

+ Винаги може да се намери информация за нови изследвания и факти, модни течения

- Не е възможно да се провери достоверността на информацията

Книги

+ Систематизация на знанията

- Информацията остарява бързо, понякога е сложно поднесена

Роднини, приятели

+ Доброжелателност, искрен интерес към вашите проблеми

- Субективност

 

 Защо трябва да се направят медицински изследвания в ранните седмици на бременността?Веднага след установяване на бременността трябва да се спре приема на всякакви медицински препарати.Какви козметични процедури трябва да се избягват по време на бременността?Токсоплазмозата е опасна за бременната. В кои случаи рискът от заразяване е най-малък?Каква е ежедневната норма за прием на фолиева киселина, когато планирате зачатие, а също и в ранните срокове на бременността?Въпреки че черният дроб е богат на желязо, консумацията му по време на бременността трябва да бъде ограничена.Ваксината против грип е абсолютно безопасна дори и през първия триместър на бременността.Ако сте били с наднормено тегло преди бременността, то до деня на раждането трябва да качите не повече от 7 кг.Специалистите препоръчват по време на бременността да не се приема повече от 300 мг. кофеин на ден. Кой от изброените продукти съдържа най-малко от този компонент?