Новини

„Игрите на 90-те“ с изненади за децата по случай 1 юни

Заповядайте в столичния парк "Гео Милев" от 11:00 до 14:00 ч.

На 1-ви юни има време само и единствено за игри! Затова ще припомним или пък ще научим хлапетата на игрите, които всички деца играеха по улиците през 90-те, че и далеч по-рано, когато все още нямаше мобилни телефони и компютри, които да крадат от времето за детство. Програмата започва точно в 11:00, а в 14:00 часа ще има награждаване за най-активните малчугани.
Очакват ви щури забавления, а реферите ще показват на всички хлапета как се играят Федербал, Шоколад, Ластик, Скачане и Дърпане на въже, Народна топка, Пиян морков и Дама. И тъй като някои детски игри са си и професионални спортове, в мисията се включва и федерация „Народна топка – България“.
А ето и как протича събитието. На всеки терен рефер на „Игрите на 90-те“ ще показват правилата на игрите, а след това ще ви слагат печат. Когато хлапетата минат през всички терени и съберат печатите, идва и времето за награди! Те са осигурени от партньорите на събитието от Kaufland, Матстар, Vibes and Freedom to move. 
Kaufland България, чиято мисия е да се грижат за здравето на цялото семейство, със своята здравословна рикша ще раздават качествени, пресни, вкусни плодове и ще се погрижат малките да имат енергия за игри.
Проектът „Игрите на 90-те“ е инициатива, която цели да запознае днешните деца с игрите, с които са израснали техните родители или хлапетата от предишното поколение. Идеята на създателите е малки и пораснали малчугани да се забавляват заедно навън сред природата.
Организаторите на проекта Зара Лазарова и Сами Догмуш имат мисия да изкарат малчуганите от телефоните, таблетите и дигиталното пространство, да ги запознаят с игри, които са се играли преди дигиталната ера, в която те порастват.

 

Сподели: