Новини

„Капачки за бъдеще“ дари трета неонатална линейка

Благотворителната кампания подкрепи Отделението по неонатология на УМБАЛ „Канев“ – Русе.

Линейката ще обслужва най-тежките случаи и е изключително важна за спасяването на новородени. Отделението по неонатология в болницата в Русе е със статут на междуобластен център, с трето ниво на компетентност от медицинските стандарти в България, и приема новородени от Русенска област и градовете Силистра, Кубрат, Исперих, Тутракан, Разград и Бяла и други лечебни заведения в града. През отиващата си 2022 г. до днес, приетите недоносени бебета са 125.

Линейката е със специализирано оборудване, което дава възможност за транспортиране на най-малките пациенти с минимален риск. Лечебното заведение ще сформира и обучи екипи за транспорт на бебета в тежко здравословно състояние, за да бъдат приети в неонатологията на тази или друга болница.

Университетска болница „Канев“ и екипът на Отделението по неонатология изказаха своята благодарност на „Капачки за бъдеще“ с думите:

„Благодарим и на всички, които са дарили от времето и са вложили сърцето си в тази кампания, която позволява на медицинските екипи да спасяват човешки животи и да връщат усмивката на лицата на майките.“

 

Сподели: