Новини

„Марсианци” кацнаха на обсерватория „Рожен”

Д-р Никола Петров, директор на Националната астрономическа обсерватория „Рожен”, посрещна през уикенда 15 деца заедно с техните родители в комплекса на Обсерваторията.

Д-р Никола Петров, директор на Националната астрономическа обсерватория „Рожен", посрещна през уикенда 15 деца заедно с техните родители в комплекса на Обсерваторията. Посещението бе подарък за големите печеливши от кампанията "Виж къде е Марс", инициатива на марката за детски мултивитамини и имуностимуланти "Марсианци", част от портфолиото на "Валмарк".

Увлечени от интригуващите истории на д-р Петров, малчуганите научиха много за космическите явления, планетите и звездите. Фокусът на приключението падна върху планетата Марс - показано бе не само нейното разположение в нашата галактика, но и се обсъдиха теориите за възможността за живот на нея. Кулминация на посещението в Обсерваторията бе демонстрация на работата на най-големия телескоп, благодарение на който учени от цял свят правят своите наблюдения и открития за Космоса. За финал всички деца получиха сертификати за усвоени знания в областта на астрономията, както и много подаръци от „Марсианци".

 

 

Сподели: