Видеа

„Първи стъпки“: Безопасност на млечно хранене

Гостуват Теодора Артинова, старша акушерка на родилна зала и родилно отделение при ПСАГБАЛ „Света София“, и д-р Ирина Владимирова, специалист по хранене и диететика.

От видеото ще научите:

  • Какви са особеностите на храненето на новороденото с Tommee Tippee?
  • Защо кърмачетата трябва да се хранят със специални бебешки храни, които са различни от храните за възрастните?
  • Крие ли риск за бебето съставът на кърмата, ако майката кърми и се храни здравословно?
  • Какви са видовете кърма?
  • Как трябва да я изцеждаме и съхраняваме правилно?
  • Какво означават цифрите върху етикетите на различните млека за кърмачета?
  • Каква е промяната в състава на млеката за кърмачета след 22 февруари 2020 г.?
  • Как правилно да приготвим млякото за кърмачета?
  • Какво е характерно за млеката за малки деца?



Въпроси на зрители:

  • Кърмя на 3 часа и не изцеждам. Трябва ли да цедя и да замразявам?
  • На колко градуса се стерилизират шишетата?
  • Забелязвам, че бебето ми започва да хълца, след като се нахрани и легне в леглото си. Каква може да бъде причината и индикация ли е това, че трябва да променя нещо? Бебето е на 11 дни, кърмя го и дохранвам по веднъж или два пъти дневно.
  • Трябва ли да се хвърля млякото, което остава в шишето след хранене (кърма), или мога да го стопля и дам на следващото хранене?
  • Детето ми е на 4 месеца и половина и отказва да яде замразената ми кърма. Възможно ли е да си е променило вкуса и затова да не я иска?



Приятно гледане!

 

Сподели: