Видеа

„Първи стъпки“: Безопасност на захранването

Д-р Ирина Владимирова, специалист по хранене и диететика, разказва как да направим захранването безопасно за бебето.


От видеото ще научите:

  • Защо храните за възрастни не са безопасни за бебетата?
  • Каква е причината европейските деца да бъдат захранени малко по-рано? И защо препоръките на СЗО за началото на захранването са различни?
  • Как се прави оценка на безопасността на храната от гледна точка на хранителния състав?
  • Какви са критериите за добри захранващи храни?
  • Какво трябва да знаем за приема на течности от бебето?
  • Какви са правилата за приготвяне на храна преди пътуване?


Въпроси на зрители:

  • Лук, копър, чесън, магданоз трябва ли да се въвеждат преди една година и как?
  • На каква възраст трябва да имаме поне едно заместено хранене?
  • Ако бебето успешно приема течност с лъжичка, това показателно ли е за успешен прием на пюре?
  • Колко време и как можем да съхраним домашно приготвено пюре, след като го отворим?
  • Кога трябва да въведем глутена?
  • Месото от кой месец се въвежда?
  • Има ли разлика кога да започне захранването при кърмените бебета и тези, които са на мляко за кърмачета?  
  • Кога е добре консистенцията на пюретата да става по гъста, или да се предлагат парчета?
  • Какви чайове е хубаво да даваме на кърмаче?


Приятно гледане!

 

Сподели: