Новини

„Вечер на добродетелите” в подкрепа на пълноценното развитие в семейство на най-малките организира фондация „За Нашите Деца”

На 7 октомври фондация „За Нашите Деца“ организира най-голямото си благотворително събитие за годината – „Вечер на добродетелите 2019“, и ще отбележи 10-ата годишнина от първото му издание.

­ То ще се проведе в Sofia Event Center, Paradise Center, а началният час е 19:30. Вече 10 години „Вечер на добродетелите” събира над 400 социално отговорни лидери в нашето общество – представители на държавната и местни власти, на социално отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, които знаят, че инвестирането в развитието на децата още от раждането е основа за постигането на развито и цивилизовано общество в България.

  • Патрон на десетото издание на „Вечерта” ще бъде вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова. 

Каузата на „Вечер на добродетелите” 2019 е шанс за пълноценно развитие и щастливо детство за деца от 0 до 7 години. Ще насочим усилията си не само към деца в риск от раздяла от родното семейство и деца в приемни и осиновителни семейства, но и към тези, чиито потенциал и развитие са блокирани от невидими рискове като родителското отчуждение и бедността, както и социалната изолация. Фондацията вярва, че освен сигурността на семейството, интензивната стимулация, благодарение на която най-малките учат активно за света около тях и разкриват своя заключен потенциал е ключова инвестиция за успеха им в нашето общество, в образованието и трудовата реализация в последствие.

  • С набраните средства, в двата комплекса за ранно детско развитие в София и Пловдив, ние ще подкрепим поне 800 деца в ранна възраст и техните семейства.  

Програмата на „Вечер на добродетелите” 2019 ще даде възможност на гостите да се докоснат по един неповторим начин до реалните съдби на деца и семейства, променени с подкрепата на фондацията. По традиция, тя включва арт програма, в която ще вземат участие популярни български артисти, които застават за каузата на фондацията, както и благотворителен търг, който ще даде възможност на гостите да наддават за ценни и атрактивни предмети и преживявания с висока емоционална стойност.

Повече за събитието може да научите ето тук.    

Фондация “За Нашите Деца” вече 27 години успешно се справя със ситуации с висок риск за децата, които живеят в дом за деца, имат увреждане или с редица проблеми в семейната им среда – трайна бедност и социална изолация, насилие, безразличие и отчуждение. Вече 27 години висококвалифициран екип от специалисти работи за това всяко дете да живее и да води пълноценен живот в семейство, за да може  да разгърне своите таланти и способности още в първите години от своя живот. За 27 години фондацията е успяла да помогне на над 13500 деца и семейства. 

 

Сподели: