Lifestyle

10 креативни (и евтини!) идеи за подарък за вашето пораснало бебе

С наближаването на празника предколедната треска обхваща всички, но най-вече родителите на малки деца.

10 креативни (и евтини!) идеи за подарък за вашето пораснало бебе

С наближаването на празника предколедната треска обхваща всички, но най-вече родителите на малки деца. Онези, които миналата година са имали все още нищо неразбиращо малко врещящо вързопче, днес превъртат неистово страници в интернет в търсене на най-страхотния, най-подходящия, най-забавния и изобщо - най-уникалния подарък за своето все по-осъзнато, любопитно и можещо човече. „Ветераните" с второ или трето дете вече са изживели разочарованието от гледката на малкото съкровище, което хвърля настрани поднесения с любов от мама и тати скъп подарък, за да си играе с часове с кутията или опаковката му. Останалите няма смисъл да убеждаваме, защото те така или иначе ще похарчат едно малко или по-голямо (според разбиранията и възможностите си) състояние, за да зарадват своето безценно отроче на първата му съзнателна Коледа. Направете онова, което ви носи радост на вас. Но за да задоволите любознателните потребности на вашето мъниче и да го видите как се занимава с огромен интерес и гордост с нещо, което си е само негово, ето ви няколко нестандартни идеи за допълнителен подарък... просто така, в случай че с основния не постигнете търсения ефект.

1. Кутия с хартиени кърпички, които излизат една след друга, една след друга, една... те просто продължават да излизат, колкото и да изваждаме и изхвърляме. А всяка от тях може да се превръща в меко смачкано топче! Истинска магия!

2. Цветна ролка плътен скоч. Лепкаво е, издава забавен звук при изтегляне и е... безкрайно. Внимание: давайте на детето да играе със скоча само във ваше присъствие, за да избегнете неприятни инциденти!

3. Руло тоалетна хартия. Отново нещо, което се развива безконечно, меко е, създава уютен безпорядък и можеш да се увиеш целия в него. През празната картонена ролка накрая пък можеш да гледаш, да викаш, да я търкаляш. Ще се забавляваме до насита! 

4. Серия разноцветни подаръчни кутийки, които влизат една в друга. Ето това вече е истинска игра и обучение в едно, при това - на съвсем прилична цена. Трябва да напасваш цветове, размер на капаците, можеш да поставяш вътре различни неща... Гениално!

5. Връзка стари ключове - блестящи, метални, дрънкащи... Такъв подарък няма как да не бъде оценен! По незнайни причини малчуганите обожават ключовете и се чувстват жестоко измамени, когато се опитате да им пробутате разни пластмасови бебешки имитации. Съберете стари ключове, нанижете ги на някакъв забавен ключодържател и вашето дете ще има съвсем автентична собствена връзка ключове. Внимание: не слагайте прекалено много ключове, за да не стане връзката твърде тежка и детето да се самонарани, докато я размахва наоколо!

6. Защитна найлонова опаковка с пукащи балончета. Уникална работа! Меко, гъвкаво, пука забавно, като го стискаш, а балончетата не свършват и не свършват! Ако нямате такова подръка, попитайте в някой от магазините за техника и електроника дали нямат да ви услужат. Внимание: разрежете големия лист на по-малки парчета и ги давайте на детето поотделно, за да не си увие целия найлон около главата и да се задуши!

7. Пластмасова кутия, пълна с боб, цветни макарони, ориз или леща. Плюс още една кутия за пресипване и пластмасова мерителна лъжичка. Възможностите са много - да бъркаш вътре с двете ръце и просто да се наслаждаваш на удоволствието от потъването на ръчичката ти в зърнестата материя, или да пресипваш забавните зрънца с лъжичката от едната в другата кутия и после пак, и пак... Внимание: нека играта бъде под вашия надзор, за да не се задави детето с някое зърно, ако реши да го сложи в устата си, или пък да си го пъхне в носа. А, и още нещо, което е добре да имате предвид - най-забавно е с ориз и леща, но пък бобът и макароните се събират по-лесно от пода!

8. Голям кашон, който можете да превърнете в уютна къщичка. Запазете кутията от някакъв по-голям електрически уред (можете да разпитате близки и приятели, ако у вас не се намира такава), изрежете дупка за вратичка, облепете отвън с цветна хартия и подарете на бебето негово собствено малко кътче, където може да пропълзява и да се крие или да си играе. За да стане забавлението още по-голямо, връчете му дебели цветни пастели, с които може самò да го изрисува (издраска). 

9. Старо дистанционно, мобилен телефон, фотоапарат, клавиатура или мишка. Също както при ключовете, и тук децата лесно разпознават „имитациите" пред истинските съкровища от света на възрастните и определено искат „най-доброто". Внимание: извадете батериите и отрежете кабелите, ако има такива и оставете детето да се забавлява на спокойствие с часове!

10. Картон с 6 яйца! Да, това е само за най-смелите родители. Но пък нали е Коледа, понякога си заслужава да се жертваме за онези, които обичаме. Забавата е пълен разкош: отваряш кутията, а вътре еднакви малки топчици. Дали стават за игра?! Я, като го стиснеш и се чупи... ауууу, и изтича така приятно между пръстите... я да видя дали и другото го може. Супееееер! Направете забавата в банята или върху специално разстлана мушама на пода и просто наблюдавайте въодушевената физиономия на малчугана. Не забравяйте фотоапарата или видеокамерата. Миг като този си заслужава да бъде запечатан завинаги!

 

Автор: Весела Захариева

 

 

Сподели: