Lifestyle

100% органичен памук

Еко-вълната, която заля Европа през последните няколко години не подмина и България. Днес модерните и информирани майки внимателно подбират памучните дрешки, с които обличат децата си и избират 100% органичния памук. В България бебешки и детски дрехи от 0

100% органичен памук

Еко-вълната, която заля Европа през последните няколко години не подмина и България. Днес модерните и информирани майки внимателно подбират памучните дрешки, с които обличат децата си и избират 100% органичния памук. В България бебешки и детски дрехи от 0 до 2-годишна възраст от 100% органичен памук се предлагат от английската марка Фруджи.

Факт е, че бебешката кожа е 5 пъти по-тънка от тази на един възрастен. Чрез кожата си един възрастен може да поеме до 60% отровни вещества. Преценете сами колко може да поеме кожата на вашето бебе.

Повечето хора свързват думата „органичен" основно с храни или козметика. Всъщност в „обикновеното" памукопроизводство се използват огромно количество химикали, в пъти повече в сравнение с другите производства. Затова дрехите за бебета и деца от 100% органичен памук са особено важни за здравата кожа на вашето мъниче.

Органичният памук

При производството на органичен памук (екологичен, биопамук) има връщане към старите практики на производство - с естествени торове и без пестициди.

Философията на отглеждане на органичния памук е БАЛАНСЪТ. Основно се разчита на ротация на земеделските култури, за да поддържат плодовитостта на почвата.

С какво бебешките дрехи от органичен памук на Фруджи са полезни:

- качествен продукт: нишките на органичния памук са по-здрави;

- всяка майка знае колко често трябва да пере дрехите на своето мъниче, затова голямо предимство е, че дрехите от органичен памук се перат по-добре;

- особено важно е за малките съкровища да изберем най-меките тъкани, а органичният памук притежава изключителна мекота;

- не предизвиква алергии, защото не съдържа вредни химикали;

- не дразни кожата.

Факт е, че и бебешките, и детски дрехи от органичен памук са с около 20 до 50% по-скъпи от тези от „обикновен" памук. Предимство е обаче, че със своето качество те „надживяват" многократно тези от „обикновен" памук, преотстъпват се на по-малкото братче или сестриче като запазват цветовете и качеството си. Така се оказва, реално в по-дългосрочен план, че цената е по-добра.

И последен съвет - важно е, когато избирате дрехи за скъпото мъниче от 100% органичен памук, да се уверите дали впоследствие не са използвани избелители, дали оцветителите не са вредни за кожата и дали марката, която ги предлага има ЕКО сертификат.

 

 

Сподели: