Развитие и обучение

5 неща, без които не можем... На масата

Нямате възможност да отделяте специално време за възпитаването на децата си, нали? Тогава го правете успоредно с ежедневните си занимания. Така те неусетно ще научат тайните на доброто възпитание и лесното изпълнение на ангажиментите. Вземете своите помощ

5 неща, без които не можем... На масата

Нямате възможност да отделяте специално време за възпитаването на децата си, нали? Тогава го правете успоредно с ежедневните си занимания. Така те неусетно ще научат тайните на доброто възпитание и лесното изпълнение на ангажиментите. Вземете своите помощници, където и да сте.

Списание „Кенгуру" стартира своята нова рубрика „5 неща, без които не можем...". Тя лекичко ще побутва вашето съзнание, което в забързаното ежедневие е претоварено.

ВОДА

Първата причина, с която хлапетата оправдават ставането си от масата, е посещението на тоалетната. Втората - искат вода. Е, поставете им чаша, пълна на една трета с блажената течност, за да не се наливат излишно и да отказват храната.

САЛФЕТКИ

Искате да възпитате кавалер и дама? Тогава не забравяйте салфетките. В противен случай хлапето ще използва куп други страхотни аксесоари за избърсване на доматения сос - покривката, ръкава на блузката, ръчичката.

ПРАЗНА ЧИНИЙКА ЗА ОТПАДЪЦИ

Децата обичат да се цапат, но държат чинията им да е чиста. Винаги трябва да има съд, в който да слагат костилки, кокалчета и т.н. Един трик детето ви да прояде зеленчукова супа - поставете празна чинийка и му позволете да отдели само един вид, например чушките.

ВЪЗГЛАВНИЧКА ЗА ГОЛЕМИЯ СТОЛ

Толкова е неприятно всичко вкъщи да е прекалено високо за твоя ръст - от тоалетната, до кухненската маса. За щастие мама се сеща да подложи една възглавничка и нещата си идват на мястото.

УКРАСА

Децата се вълнуват от естетическата страна на живота. Оставете украсата на масата на тях. Помолете ги всеки ден те да поставят интересен предмет, който да привлича усмивки по време на обяд или вечеря. Дори и да е играчка - важна е идеята.

АКСЕСОАРИ

За мърльовците лигавник, за дългокоските ластици. Момчетата се цапат повече и не е срамно да сложите на 4-годишния си син лигавник, а ако това ви притеснява, научете го да си поставя специална салфетка за целта, каквато е практиката в изисканите общества. Момичетата пък са като кокершпаниоли - косите им са винаги в супата. Не им позволявайте да сядат на масата без прическа.

 

 

Сподели: