Тя и Той

7 мита, които пречат на връзката

Между мъжа и жената има достатъчно различия, които често им пречат в общуването. Не е необходимо освен обективните препятствия във връзката да се намесват и разни подозрителни твърдения, които допълнително объркват ситуацията.

7 мита, които пречат на връзката

Между мъжа и жената има достатъчно различия, които често им пречат в общуването. Не е необходимо освен обективните препятствия във връзката да се намесват и разни подозрителни твърдения, които допълнително объркват ситуацията. Ето седемте най-разпространени мита, които с нищо не допринасят за хармонията в двойката.

1. Мъжът е завоевател

Бил е... преди много, много време. Въпреки че това вярване вече не е основателно, то все още е вкоренено в подсъзнанието на много мъже и жени. Така дамите очакват техните половинки винаги да поемат инициативата, а господата недоумяват защо любимите им са толкова сдържани и хладни.

2. Когато жената казва „не", всъщност има предвид „да"

Е, ако господата са се предоверили на това твърдение, ще си имат големи проблеми. Уморената от работа, готвене и чистене съпруга казва „не" и дори не си прави труда да добави „боли ме глава". В този случай тя наистина има предвид „не" и ако половинката продължава да настоява за близост, единственото, което може да получи в края на деня е един хубав скандал.

3. Мъжете имат по-голяма нужда от секс от жените

Жените обичат секса точно колкото и мъжете само че имат толкова ангажименти, че не могат да се отдават на страстните си мисли от сутрин до вечер. Да, мъжете ходят на работа, но това го правят и жените, а после ги чака втора смяна вкъщи, а много често и нощна - готвене, чистене, подготвяне на домашните с децата, успокояване на ревящо бебе в малките часове. Така че те просто са по-уморени, а не по-малко сексуални.

 

4.    Добрият секс гарантира щастлива връзка

Не точно - определено помага, но не е само той. За дълготрайна стабилна връзка между двама зрели възрастни е нужно много повече от секс - уважение, доверие, общи интереси и цели и т.н. и т.н. Само добрият секс, уви, не стига.

 

5.    Изневери ми, значи вече не ме обича

Ако става въпрос за единичен случай, не е задължително да не ви обича. Това едва ли ви успокоява много, но психолозите твърдят, че е така. Не всички мъже могат да бъдат моногамни, понякога жените не им обръщат внимание или нещо друго във връзката им куца и това води до изневярата. Изходът е двамата повече да си говорят, да споделят какво искат и очакват. Разберете ли обаче, че половинката ви редовно кръшка, не използвайте горните редове като оправдание, за да запазите връзката си - тя не е най-сполучливата, а вие заслужавате много повече.

 

6.    Жените не харесват порно

Дамите са по-нежни и романтични от представителите на силния пол, но това съвсем не означава, че понякога не им се иска да изгледат един филм за възрастни с любимия и след това да експериментират в спалнята или другаде... Може би някои жени се притесняват да си го признаят и това дава живот на този мит.

 

7.    Мъжът винаги може

Когато е на 20 - да, това твърдение е вярно. С възрастта обаче за него стават важни и други области от живота, които укротяват младежкия нагон, отразяват се стресът в работата, финансовите проблеми и т. н. Това не означава, че ако някой път не се възбуди от ласките ви, той вече не ви обича.

Автор: Мила Попова

 

 

Сподели: