Здраве и красота

7 прически

7 прически, които е добре да пробвате поне веднъж в живота си

7 прически

Сигурно няма да открия топлата вода, като ви посъветвам, че е добре от време на време да правите промени във външния си вид (за препоръчване - в положителна посока), за да изненадвате и провокирате околните, пък и себе си. Коафьорите разпалено препоръчват категорично да не поддържаме една и съща прическа години наред, какво остава за десетилетия, или... не дай Боже - за цял живот.

Да, разбирам, че настоящата ви прическа е най-подходящата за вашия тип коса и лице, че с времето сте постигнали съвършената комбинация от относително кратко време за оформянето й и зашеметяващ резултат, но... все пак - наистина ли искате другите да ви смятат за предсказуема, обикновена и скучна?! Едва ли! Затова ви предизвикваме - осмелете се да погледнете на себе си от друг ъгъл и направете някаква промяна. И за да ви улесним максимално - предлагаме ви списък от няколко класически, изпитани във времето прически, с които всяка уважаваща себе си съвременна жена трябва да се види поне веднъж в живота си. Пък току-виж сте открили своята дълбоко скрита, чисто новичка същност, която дори може да ви хареса повече от предишната. 

Бретон 

Как?
Плътният и равен, отсечен с почти хирургическа точност до нивото на горните клепачи бретон придава характер и загадъчност. Късият, леко разрошен и насечен - закачливост и младежко излъчване. Асиметричният, нежно филиран и с издължен долен край, спускащ се нежно покрай лицето и кокетно отметван с изящен жест настрани ще прикове вниманието на мъжката аудитория върху вашата личност.

Кога?
По всяко време и за всеки сезон. Бретонът е подходящ избор за всякакъв стил и възраст и има достатъчно вариации, за да бъде адаптиран към всеки тип коса. 

Плитка

Как?
Не е необходимо да приличате на излязла от класическа руска приказка мамаша, за да интерпретирате тази прическа върху собствената си коса. Спретнатата, стегната и симетрична дълга плитка определено е безкрайно демоде, но затова пък леко разрошената, небрежно заплетена на една страна продължава да е абсолютен хит. Изключително чаровни са и хлабавите сплитания само на един сектор от косата. 

Кога?
Това е страхотна прическа за лятото, подходяща както за развлечения, така и за по-официални събития, провеждани на открито. С нея обаче няма да се чувствате много на място в офиса или през студения сезон.  

Каре

Как?
Гладко, перфектно подстригано, с дължина до ушите или най-много до раменете. С бретон или не, скосено отзад и с издължени краища в предната част или пък асиметрично - карето никога няма да умре. Неслучайно водещите стилисти не се уморяват почти всеки сезон да правят вариации по темата.

Кога?
Перфектната прическа, когато изпитвате вътрешна необходимост да направите промяна със себе си и своя живот, както и може би най-добрият избор, когато искате да придадете малко повече изисканост във външния си вид.   

Кок

Как?
Кокът определено не е това, което беше. Вариантите тук са много: разрошен, небрежно оформен с помощта на няколко фуркети; гладък и изпипан до съвършенство, вдигнат  високо и допълнен с няколко изящни аксесоара за коса; „балерински", усукан и прихванат ниско на тила; класически, тип „банан" с по-официално и строго звучене... Днес можете да оформите дългата си коса в тази прическа по няколко различни начина, подходящи за всякакъв повод, стил и възраст.

Кога?
Най-добре тази прическа си партнира все пак с късата (черна или друг цвят) коктейлна рокля, както и с дългата, официална бална рокля. Добавете плътна очна линия и червено червило и ще бъдете „кралицата на вечерта"...

Червена коса 

Как?
Цвят, който традиционно се свързва със страстните жени, притежаващи огнен, непредсказуем характер. Тук вероятно много от вас ще възкликнат, че червеното изобщо не подхожда на тена им, но и за това имам готов отговор, който ще ви изненада. Майсторите коафьори се кълнат в това, че няма такова нещо, като „нетърпящо червена коса лице". Всичко е въпрос на нацелване на подходящия нюанс. Можете да избирате в топлата оранжево-червена гама или да отидете към по-студената - вишнево-виолетова. Ако ви е трудно да се ориентирате кой точно цвят ще ви отива най-добре, посъветвайте се с добър, опитен фризьор и просто... му се доверете. Резултатът ще ви очарова. По-нерешителните могат да заложат на нежни, едва забележими червени кичури, които ще „огреят" косите и чертите им.         

Кога?
По-топлите нюанси са по-подходящи за зимата, така че защо да не се превърнете в палавата червенокоска на коледното или новогодишното парти?  

Блонди

Как?
Визията тип Мерелин Монро е на практика безсмъртна. От изрусено почти до бяло, платинено и пепеляво до топло златисто с леко рижав оттенък, блондинките винаги са номер едно във фокуса на мъжкото внимание.  Както при червеното, и тук можете да направите най-подходящия избор според своя тен и предпочитана цветова гама в облеклото.

Кога?
Най-често избираният от жените цвят след тежка раздяла, когато имат остра нужда от усещане за привлекателност и интерес от страна на мъжката част. Което не пречи обаче да преминете в отбора на блондинките по повод рождения ден на партньора си или пък просто така, без причина.  

Къса, момчешка

Как?
Бунтарска, младежка и очарователна или пък изтънчена и ултра- женствена. Зависи от начина на оформянето й и вашия личен стил и желание. Тя е и може би единствената от изброените, която наистина не подхожда на всеки тип лице.  

Кога?
По правило - когато се чувствате готова и достатъчно смела, за да го направите. И все пак - косата расте, не го забравяйте, а предизвикателствата са солта и пиперът в този живот!

Автор: Весела Захариева

 

Сподели: