Здраве и красота

7 стъпки за здраве и успех

Успешните хора постигат най-впечатляващите си резултати не поради изградена кариера или добри познати, а чрез някои малки и лесни за изпълнение навици, които ви представяме сега.

7 стъпки за здраве и успех

Ставайте рано с усмивка

След отварянето на очите се протегнете и усмихнете. Помислете, че днешният ден е специален и благодарете наум, че ще имате възможността да го изживеете.

Пийте повече вода

Приемането на вода е ключово за добрия тонус и позитивното настроение. Затова се постарайте да приемате достатъчно течности и си създайте навик, ако нямате такъв.

Осигурете си спокойствие

Доказано е, че повечето успешни хора практикуват някаква форма на медитация, молитва и/или имат положителни и утвърдени мисли, които следват в ежедневната си програма. Всичко това действа зареждащо и вдъхновяващо и няма как да не доведе до желания резултат в един определен момент.

Включете плодове и зеленчуци на закуска

Приемът на плодове и/или зеленчуци под формата на смутита или прясно изцедени сокове осигуряват здравословно начало на деня и зареждат тялото с енергия и сила.

Усъвършенствайте се чрез четене

Успешните хора не спират да се интересуват и развиват във всяко едно отношение. Консумирането на висококачествена информация най-вече от книгите е с доказан ефект за един продуктивен и осмислен живот.

Раздвижете се и спортувайте

Сутрешната гимнастика дори за 10 минути не може да се замени с нищо за добър старт на деня. Затова направете така, че да отделите време за физическото си здраве, и резултатите няма да закъснеят.  

Планирайте деня

Планирането на деня е несъмнено най-добрият начин да се гарантира, че използвате времето си максимално ефективно. Дори и като се вземат предвид разсейванията, които непременно ще възникнат, планирането на предстоящите задачи още от сутринта дава предимства и бързо увеличава шансовете за успех.

Автор: Нели Христова

 

Сподели: