Нашият дом

Баня мечта

Банята е сред многоликите помещения, често определяни като „сърцето на дома“.

Баня мечта

Място за къпане, импровизиран салон за красота или зона за релаксиране, помещението е идеално и за уединение, и за забавни мигове. Следвайте съветите на експертите, за да постигнете баня мечта, в която всеки член на семейството да се чувства добре.  

Две в едно

Имате просторна баня? Сложете две мивки. Така няма да воювате за огледалото и да провокирате опашки пред вратата. Не забравяйте да осигурите тоалетни принадлежности за всеки от кътовете.

Ако не разполагате с голямо пространство, оползотворете го с лесен трик. С помощта на ефектен параван разделете банята на суха и мокра част. Докато оформяте косата си в първата, във втората може да се използва душът.

Светлина и въздух

Важни акценти в банята са осветлението и вентилацията. Лампите с ярка светлина увеличават зрително площта. Благодарение на вентилатора пък ще избегнете влагата и неприятните миризми.

За всеки вкус

Когато избирате обзавеждането, съобразете се с големината на банята и предназначението й. Неразумно е да поставите вана в тясно пространство, както и да инсталирате душ кабина в помещение, в което се къпят деца. Практичността тук е водеща, затова не се подвеждайте по дизайнерски хрумвания, а по това кой ще обитава банята.   

Достъпно удобство

Съхранявайте хавлиените кърпи в шкафове, а козметиката – на видно място. Поставете продуктите във водонепроницаеми кошове, които могат да бъдат окачени върху стъклените прегради на душ кабината, например.

Мебелите и текстилът също са от значение за уюта в банята. Подберете мивки, рафтове, завеси, аксесоари, които съчетават удобство и стил. Добра идея е дизайнът на помещението да е в хармония с останалите стаи в дома. Но дори и да контрастира, нека водещ елемент да е комфортът.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: