Бисквити диджестив с лимец
Полезен и неустоим десерт.

Необходими продукти:
130 г пълнозърнесто брашно от лимец
20 г овесени трици
½ ч.л. сол
½ ч.л. сода бикарбонат
1 яйце
60 г кафява захар
1-2 с.л. бяла захар
60 мл зехтин
ванилия
40 г черен готварски шоколад
малдонска сол на люспи
Начин на приготвяне:
В купа се пресява брашното със содата и солта. Добавят се триците. Шоколадът се нарязва на дребно. В отделна купа с ръчна тел се разбиват яйцата и захарта, докато побелеят. На тънка струя се добавя зехтинът. Прибавя се брашното, като се разбърква с лъжица. Добавя се шоколадът. Върху тава, застлана с хартия за печене, се оформят 16 топчета и леко се сплескват с пръсти, които периодично се намокрят във вода, за да не лепнат. Поръсват се с люспи сол. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 10-12 минути. Охлаждат се върху решетка. Съхраняват се в плътно затваряща се кутия.
Автор и фотограф: Димитрина Бунова
Сподели: