Бял боб с кейл и гъби
Свежест и ситост

500 г сварен бял боб
200 г кафяви печурки
1 морков
1 глава кромид лук
1-2 скилидки чесън
½ - 1 ч.л. червен пипер
5-6 листа кейл
морска сол и черен пипер
В 1-2 с.л. зехтин се сотират нарязаните лук, моркови и гъби. Добавят се чесънът и червеният пипер. Разбъркват се няколко пъти и се прибавят 700 - 800 мл вода или зеленчуков бульон. Оставя се да къкри десетина минути. Добавя се накъсаният на дребно кейл, като стъблото се отделя. Подправя се със сол и пипер и след 5 минути се отстранява от огъня.
Автор и фотограф: Димитрина Бунова
Сподели: