Вкусно и полезно

Бял боб с кейл и гъби

Свежест и ситост

Бял боб с кейл и гъби

500 г сварен бял боб

200 г кафяви печурки

1 морков

1 глава кромид лук

1-2 скилидки чесън

½ - 1 ч.л. червен пипер

5-6 листа кейл

морска сол и черен пипер

 

В 1-2 с.л. зехтин се сотират нарязаните лук, моркови и гъби. Добавят се чесънът и червеният пипер. Разбъркват се няколко пъти и се прибавят 700 - 800 мл вода или зеленчуков бульон. Оставя се да къкри десетина минути. Добавя се накъсаният на дребно кейл, като стъблото се отделя. Подправя се със сол и пипер и след 5 минути  се отстранява от огъня.

Автор и фотограф: Димитрина Бунова

 

Сподели: