Раждане

Близка среща от първия вид

В култовия филм на Стивън Спилбърг „Близки срещи от третия вид”, животът на героя на Ричард Драйфус се променя след срещата му с НЛО.

Близка среща от първия вид

Подобна трансформация очаква и бъдещите майки – разбира се, не сравняваме детето със зелено човече. Но емоцията от това да видиш необикновено същество, особено когато ти си го създал, е несравнима. Вижте колекцията ни от причини защо да чакате с вълнение щастливото събитие, което с право можем да наречем „близка среща от първия вид”.

Моментът настъпи

След девет дълги месеца чакането свърши! Макар през последните няколко седмици да ви се струва, че ще сте бременна завинаги, съвсем скоро ще се присъедините към отбора на майките.

Пътешествие към себе си

Освен физиологичен процес, раждането е и емоционално предизвикателство. За преодоляването му помагат заложените у вас инстинкт и умения, които ще разкрият неподозирани черти от характера ви.

Аз мога

Въпреки че мнозина подценяват възможностите на човешкото тяло, избирайки да родят с помощта на медикаменти за обезболяване и цезарово сечение, организмът ни рядко се проваля. Ето защо вярата в способността ви да дадете живот е мощен инструмент, по-силен от всички упойки на света. А удоволствието от това да победите болката е прекрасен повод да нямате търпение да прекрачите прага на родилната зала.  

Добре дошъл, бебчо

Последните минути преди срещата с бебето са най-интензивното преживяване, през което преминава жената. След наситени с безкрайна палитра усещания мигове, за първи път виждате своето дете – косата, очите, формата на ушите му. Изумени сте от факта, че толкова малко създание е обитавало корема ви цели девет месеца. И чувствате несравнима гордост от усилията си и резултата от тях.

Моята история

Сред мотивите ви да броите дните до термина е и желанието след това да споделите историята за появата на детето си с други бъдещи мами. Така ще им вдъхнете кураж и ще ги уверите, че не раждането е геройство, а осъзнаването, че притежавате велика сила – тази да подарите живот.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: