Бременност

Бременна в градския транспорт

Бързам да уточня: бременна не „от", а „в" транспорта. (Уточнението е важно, след като една от най-често чуваните фрази в автобуса е „...А може ли малко по-навътре?").

Бременна в градския транспорт

Когато стане дума за градски транспорт обаче, на бременните жени никак не им е до шеги. И отново пояснение: на българските жени. Да им помогнем да си помогнат сами!

Една дама в тролея:

- Господине! Ако сте легнали вече върху мен, поне не спете!

НАРЪЧНИК ЗА ПОВЕДЕНИЕ НА БРЕМЕННАТА В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ

Бременната жена, също като войника, е нужно да бъде в пълна бойна готовност. Тя трябва да е изключително добре

подготвена за ръкопашен бой

пред вратите на общественото превозно средство - за да го покори, и в него - за да завладее желаната територия. Обучението в ръкопашен бой е насочено към развитие мускулите на краката, горната част на тялото, ръцете и дланите.

В аферата, наречена „градски транспорт", могат да се използват още

древни техники с пазарска чанта, сноп праз лук и кинжал от вестник „Шоу".

Към модерните средства за въздействие върху врага са чашата горещо кафе (без чаромат) и чадърът с логото на любимата банка-кредитор.

Пример за безконтактен бой е красноречието на бременната жена. Тук изборът на фрази и словосъчетания зависи от региона, от който е невестата. Например врачанско:

Ай сифон от тука, бе 

Къде одиш бе, пустиняк

Фръгай се у каруцата

Ша ти надуа джуките

Ша ти напраа зъбите като на сиромах оградата

Ша та буам като пепелив тумбак у дувар

Този подгряващ етап е толкова по-убедителен, колкото невестата е подготвена да удари с лакти или отворена длан и владее основите на щиковия бой.

Ако бременната е по-инертна, може просто да тренира

дисциплината вдигане на тревога.

Изобщо, добрият боец в Древна Спарта - и в съвременна България - трябва светкавично да прецени подходящата техника, необходима му в дадената ситуация.

Бойната униформа

може да включва маскировъчно облекло за бременни и комай всичко без водолазна екипировка. Дрехите трябва да са от меки и еластични материи, които не запарват кожата и са

подходящи за внезапни нападения.

С тях на самата спирка и в превозното средство бременната ще е майстор на проникването в тила на врага по суша (с едър разкрач), въздух (с подскоци и прелитания) и вода (в особено дъждовно време).

Често в градския транспорт се срещат

врагове тип парашутисти.

Характерно за тях е, че се появяват изневиделица и заемат най-примамливата позиция -  седалката до вратата.  Подготвени са да действат на всякакви терени и най-често са от мъжки пол. Сред най-самоуверените бойци нерядко са лицата, току-що взели пенсия и поради това устремени към големите хранителни вериги (хранилките), но особено ожесточени могат да бъдат и индивидите без работа - и по работа към Женския пазар, учащите, избягали от час, и дамите, натоварени с кесии от мола или зеленчуковата борса.

*Пиян младеж прегръща силно приятелката си и шепне:

- Чувствам се като в рая.

- А аз като в градския транспорт.

*Госпожо - казва кондукторката в автобуса - трябва да платите билет и за момчето, то е над десет години.

- Но как е възможно това - аз съм омъжена само от осем години!

- Госпожо - казва кондукторката - работата ми е да проверявам билети, а не да слушам изповеди.

 Поради стари традиции в неспазването на личната хигиена

на голяма част от пътниците в градския транспорт, бременната, която е особено чувствителна към миризми (особено в първите месеци), наред с личната карта, портмонето и джиесема би следвало да носи също

портативен сгъваем противогаз.

В случай, че не открие такъв в търговската мрежа, може да си го произведе сама, като използва парче плътен полиетилен (чантичката от абитуриентския бал) и тръбичка (машинката за въздух от аквариума със златните рибки).

Въпреки всичко, написано дотук, честността изисква да отбележим, че бременната жена трудно може да достигне

самурайската класа в боя.

И все пак - в ежедневното пътуване с градския транспорт тя е длъжна да се движи внимателно, оглеждайки се за засада, а при необходимост - да влезе в бой наравно с мъжете в пълно бойно снаряжение. Твърдението, че това е чисто мъжко занимание, е несериозно. Особено на български (градски) терен.

Бременната жена може да громи врага

с арсенала си от оръжия за масово омаскаряване, елегантно облечена  в зеленикав защитен габардин.

Време е в курсовете за бременни да бъде включена и дисциплината Оцеляване в градския транспорт. Тя трябва да включва военно обучение по:

Тактика и/или оперативно изкуство и/или стратегия

Огнева подготовка

Свързочна подготовка

Топография и ориентиране в града

Физическа подготовка

Техническа подготовка/ устройство и механика на превозните средства

Специална подготовка по красноречие и публична реч.

Някои жени мислят, че е достатъчно да са преминали само през дипломатическата подготовка и пренебрегват суровата действителност на градския транспорт. На тях можем само да кажем: мили момичета, пътуването с автобус/ тролей/ трамвай/ маршрутка - НЕ Е вечеря в ресторанта!

Автор: Надя Йончева

 

 

Сподели: