Бременност

Бременният мозък

7 неща, които се случват с вас, когато се „сдобиете" с мозък на бременна

Бременният мозък

По леко странен и духовит начин си припомнят майките промените, които са настъпили при тях, докато са очаквали бебе. Някои от „екстрите“ на бременността могат да бъдат доста неприятни, като сутрешното гадене, гестационният диабет, постоянната умора или появата на хемороиди, например. Други пък водят до комични случки, които се помнят дълго. 

Бушуването на хормоните може да доведе до когнитивно увреждане на запаметяването. Някои хора смятат, че „мозъкът на бременността” е само мит, но ... вие най-добре знаете как всъщност стоят нещата.

1. Паметта ви вече е за „смяна”

Може и преди да не сте били много по помненето, но едва ли до такава степен. Възможно е да не сте в състояние да си припомните защо сте влезли в стаята, или къде сте оставили чантата си. И ще откривате какви ли не предмети на какви ли не места.

2. Ще станате напълно безполезни

Работите, докато бременеете и искате да продължавате да се доказвате? Резултатът: опитайте се да не хъркате прекалено много на работното място и да не подремвате там повече от час-два.

3. Вие сте бременна-модел в първите пет минути от бременността

Тестът за бременност още не е изсъхнал, а вие вече купувате дрехи за бременни. Не само че купувате, но и ги носите. Е, кой прави така на този етап от бременността? Спокойно, за всичко има време.

4. Забравяте, че няма да родите богат наследник с аристократична кръв

Сигурно повечето от необмислените ви покупки са стандартни и импусливни. Недейте да стигате твърде далеч и отрано да купувате и да комбинирате прекрасни официални комплекти за новородени, сякаш всеки ден ще ходите на сватба.

Обмислете добре покупките, за да не се окаже, че дрехите, с които разполагате, са абсолютно непрактични. Купувайте одежди за бебето от памучни материи.

5. Запознавате се с кризата на идентичността

Емоционалните обрати по време на бременност правят така, че някои жени временно се превръщат в неразумни, твърдоглави и нетърпеливи личности. С нарастването на корема, обаче, ставате все по-мекушави, по-несигурни и послушни. Да не би да успяхте вече да изплашите с характера си всички, които ви познават?

6. Изпитвате странно влечение към неприятни филми

Колкото и да ви се иска, избягвайте да гледате страшни филми. Това ще резултира в параноични пристъпи. Насладете се на хубави и романтични екранизации. Заложете на приятните книги.

7. Вземате нетипични решения за външния си вид

Не се поддавайте на „неразумните” решения. Не позволявайте на фризьора да скъси косата ви, понеже така ще ви е по-лесно с отглеждането на бебето. Ходете редовно на маникюр и педикюр и не се занемарявайте. Микродермоабразията, обаче, няма да ви е от полза, не допускайте да ви заблудят в спа центъра или в козметичния салон. Депилацията на бикини зоната по време на бременност е 10 000 пъти по-болезнена, отколкото ако не сте бременни. Така или иначе, няма да можете да видите резултата, заради големия корем.

И какво ли не още ще преживеете през деветте месеца! А след раждането на бебето ще се смеете на глас от налудничавите идеи, които са ви обземали по време на бременността.

Автор: Милена Тошева

 

 

Сподели: