Здраве

Дисекция на продукта

Да го направим!

Дисекция на продукта

Етикети, етикети, етикети. Учат ни да ги четем - четем ги. Обаче знаем ли какво всъщност има вътре? Може би първите три съставки - да, но оттам нататък започва истинското колебание. Защо пюрето е БИО и защо бебешкото кремче няма парабени? Да поставим лупата за дисекция!

Нашият герой този месец е:

ПЛОДОВО ПЮРЕ ЗА БЕБЕТА СЛЕД 4-ИЯ МЕСЕЦ

„БИОПРАСКОВИ И БАНАНИ СЪС ЗЪРНА"

OVKO

Биопрасковено пюре 32% - Прасковите са богати на витамините B1, B2, B9, PP, C, E, калий, натрий, фосфор, магнезий и калций. Много от ценните вещества се запазват при консервиране и сушене. В световен мащаб са известни над 5 000 сорта праскови, които са полезни за функционирането на бъбреците, сърцето, черния дроб и червата.

Биобананово пюре 20% - Знаете ли, че бананът е трева? В научната литература дървото, произвеждащо сладките жълти плодове е тревисто растение. Бананите са известни със съдържанието си на калий - един от най-важните елементи, необходим на сърцето, черния дроб, мозъка, костите и мускулите.

Питейна вода - Водата е в основата на всичко, особено когато се черпи от най-чистите извори. Вашето бебе се нуждае от такава, за да поддържа функциите в организма си.

Биопълнозърнесто оризово брашно 1% - Над 15% от европейците са готови да платят по-висока цена за чист органичен продукт. Биохраните, които предоставяте на своето бебе не съдържат ГМО, пестициди, тежки метали и нитрати и се отглеждат в чиста и безвредна среда.

Биопълнозърнесто пшенично брашно 1% - Външната част на зърното е обвивката (богата на хранителни влакнини, цинк, мед, желязо, магнезий, селен и витамини от група В), средният слой е 80% от зърното (богат на въглехидрати и протеини), зародишът съставлява 3% от цялото зърно (богат на протеини, минерали и витамини от групи Е и В). Финото брашно се произвежда от средния слой на зърното, пълнозърнестото - и от трите слоя!

Биоовесени ядки - Все още съществуват предразсъдъци, че овесът е храна за животни. Той обаче съдържа калий, желязо, мед, магнезий, фосфор - храна за истински малки герои.

Биоконцентрат на ябълков сок - Най-полезните продукти за човешкия организъм са тези, които растат по неговите земи. Най-ценният български плод е ябълката. Съвременният европеец консумира над 20 кг от него годишно, което обаче е изключително малко за доставка на необходимите витамини в естествен вид.

Биолимонов концентрат - Той представлява пресован плод, отглеждан в органично чиста среда, без добавки на каквито и да било други вещества.

 

 

Сподели: