Бременност

Дневник на лятната бременност

Плажът, морето, сините вълни... Точно се каните да прегърнете летните изкушения, когато усещате добре познатото движение в корема си и чифт палави крачета напомнят за себе си.

Дневник на лятната бременност

Бременността е в разгара си, а високите температури сякаш саботират иначе доброто ви настроение. Не се поддавайте на униние, а изживейте незабравими 9 месеца... със слънчев привкус.   

Температури, хидратация, слънцезащита

Избягвайте излизанията в апогея на горещините, а организирайте ангажиментите си рано сутрин и привечер. Пийте поне 2 литра вода на ден и винаги нанасяйте лосион със слънцезащитен фактор.

Меню

Наблегнете на пресните плодове и зеленчуци и минимизирайте приема на сол, за да не задържате течности.

Гардероб, почивка, график

Носете рокли, блузи и ризи със свободна кройка, почивайте си често и запълнете графика си единствено с наистина съществени задачи – бременността не е моментът да доказвате мултифункционалността си.

Здраве

Не консумирайте храни, съхранявани на открито, за да не си докарате стомашни вируси.

Козметика

Грижете се за кожата си с още по-голямо старание. Душ олиото с приятен аромат ще прогони тревогите, кремът против стрии ще ви дари с мекота, а охлаждащият гел е блаженство за уморените и натежали крака.

Защо е прекрасна лятната бременност?

Да очаквате дете в периода юни – август си има своите предимства. Сред тях са:

  • набавяте си важния за развитието на бебето витамин D по естествен път – с щедрите слънчеви лъчи;
  • можете да се обличате с ефирни туники, които не притискат корема и подчертават сиянието ви на бъдеща майка;
  • наслаждавате се на изобилие от вкусни дини, пъпеши и други дарове от природата, с чиято помощ сте свежи, дори и в най-непосилния пек.  

9-те месеца през летния сезон са за завиждане и заради възможността с таткото да прекарате миговете преди появата на мъничето на екзотично място – чудесен спомен от времето преди ерата „родителство“.  

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: