Родителска практика

Добриела Попова – Прочетете я!

Тя е на 39 години, зодия Дева.
Тя има запомняща се червена коса...

Добриела Попова – Прочетете я!

Тя е на 39 години, зодия Дева.

Тя има запомняща се червена коса.

Тя има зелени очи.

Тя е майка на две деца - на Ета и на Йохан.

Тя е преподавател в Нов Български Университет.

Тя е актриса.

Тя участва в „Д-Р Бляскава комедия" - ДТ "Сълза и Смях" реж. Б.Богданов, "Мнимият болен" - Сатиричен театър, реж. Иржи Менцел, "Вампир" - ДТ "А.Будевска" - Бургас, реж. Б.Богданов и др.

Тя е в ролята на Ирини в постановката „Амарантос" от Димитър Кабаков, реж. Възкресия Вихърова, Нов Драматичен Театър „Сълза и Смях".

Тя е от онези жени, майки и актриси, които, ако срещнеш веднъж, имаш усещането, че си ги познавал цял живот.

Тя е експресивна, обича да говори и обича... точността.

Тя се казва Добриела Попова.

Прочетете Я!

 

1. Как възстанови формата си след ражданията?

Като се има предвид професията ми, това не е никак трудно. След раждането на сина ми започнах репетиции, когато той беше едва на 45 дена. Точно след месец бях в същата форма на тяло и дух, както преди да забременея. Но това с килограмите никога не ме е притеснявало. Бих казала, че и след двете раждания съм в по-добра форма от когато и да било.

 

2. Как протича един ваш ден, когато го прекарвате заедно - цялото
семейство?

Задължително спим до късно. После задължително ходим на пицария. Много си крещим с децата, когато сме вкъщи. Вдигаме шум на съседите отдолу. Изобщо у нас е доста забавно. Горките деца, с двама родители-актьори никак не им е лесно/бащата е Стефан Щерев-Чечо/.

3. Ти си  най-щастлива, когато децата...

Ми са здрави, когато синът ми си поправя тройките на шестици, когато имаме редките, но щастливи моменти да сме си у дома.

4. Любимото място за разходки?

Да си призная не обичам разходките. Насилвам се заради децата. Най-често се озоваваме в Южния парк. Там те се чувстват добре, а за мен задължението приключва бързо.

5. Какво мислиш за свободата на детския избор?

Да можеш да дадеш на някой свобода е много особено и трудно нещо. А когато това е дете, е направо невъзможно. Непрекъснато се съмняваш дали не си направил грешка. Но аз рискувам.

6. Как се отнасяш към детските неудобни въпроси и истината?

Директно. Без лъжи. Децата винаги усещат, когато не си искрен с тях. А това, според мен, само може да ги отдалечи от нас.

7. Какви са родителските ти правомощия?

О, неограничени! Шегувам се, разбира се. Опитвам се да ги възпитавам като им казвам кое, според мен, е правилно, но в никакъв случай не се налагам. Правомощия нямам. Иска ми се /и май се получава/да разсъждаваме заедно с тях, да взeмаме заедно решения. И те ми се доверяват, защото ги карам да се усещат пораснали. И това им харесва.

8. Нещата, без които не можеш са...

Чаша кафе сутрин. Чаша бира по обяд и много работа, работа...

Интервюто взе: Боряна Петрова

 

 

Сподели: